BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

KLMU

" DUNIA DALAM GENGAMAN KITA '' should I correct it , " DUIT DALAM GENGAMAN MEREKA " okayy ! dari sem satu sampai laa sem 6. follow the flow. ikut cara procedures haram jadah semua tu laa kann? sampai laa satu tahap masa sem 6 , aku tak dapat daftar final exam sebab ptptn aku stuck , pointer tak cukup. I admit it , mmg pointer aku tak cukup sebab aku ada NC - Final. so , orang orang management kata , " awak buat surat rayuan utk penangguhan pembayaran dan untuk awak ambil exam. " and yes , aku buat surat rayuan tu , aku dapat duduk exam. tapii , bila fikir balik , Puan Zakiah cakap kat aku , " mungkin duit PTPTN awak masuk lambat. awak tggu laa kalau nasib baik , PTPTN awak akan masuk dalam bulan 2 - 6 nii ". aku nii , bukannya cepat sangat nak buat keputusan , selagi aku tak puas hati , aku akan tayang muka aku kat admin banyak kali. and yes , sampai Encik Fairuz , Puan Zakiah and Encik Sufian ( Head Of PTPTN ) kat KLMU tu pown dah naik jemu tengok muka aku. Mr. Lim ( Head Of School ) jgn cakap ahh , dah naik muak balik balik tgk muka aku.


so , masalah terjadi bila aku lepas jawab final exam and nak register subject utk sem 7 ! kenapa? hahh ! register subject sem 7 happen before bulan6. dan masalah aku , aku tak dapat nak daftar sebab aku tak buat bayaran PTPTN. sampaikan nak buat surat rayuan pown tak boleh dah. yuran untuk satu sem RM4500. nii nak cerita laa nii , Encik Sufian tu boleh force aku untuk bayar at least , RM2200 onthespot kalau tak aku tak boleh register subject. sial apa ? aku student laa ! mana nak ada duit ?! nak suruh aku jual burit ke apa ? lanciau pattern ! boleh dikatakan sebabkan KLMU , aku dgn family aku bertekak. puas hati lah? nak taknak , aku usahakan cari duit tu. niat aku nak belajar. aku nak juga diploma. aku usahakan dan hanya dapat RM1500. tu jew yang mampu. and aku hadap lagi Encik Sufian tu , aku bayarlah. pastu , tanpa rasa bersalah , " sebelum final exam awak kena bayar lagi RM3000. kalau tak , awak tak boleh amek exam " short sem yang tak sampai 3bulan , nak cari RM3000 celah mana? ingat ada sugar daddy tanggung aku ke kat sini? kepala bana dia !

tolak tepi RM3000 tu dulu. payment dah buat sebelum bulan6. and masuk jew awal minggu bulan 6 , PTPTN aku masuk. Ya Allah , aku punya bersyukur gila babi tak ingat dunia. takpayah nak cari duit pening kepala bagai. nak di jadikan cerita , macam yang korang tahu , aku nii jenis yang susah untuk puas hati. aku bertapak jumpa Encik Fairuz tanya dia , " PTPTN sy  baru masukkan? so , saya kena bayar lagi RM3000 tu ke tak? " Encik Fairuz pown check laa ledger kat computer dia , " hahh ~ nii PTPTN awak masuk nii. pasal RM1500 awak jgn risau , nnt kita potong kat outstanding awak '' aku pown tanya ahh lagii , " yang RM3000 macam mana? " dgn muka serba salah nak jawab , " Itu saya rasa , takpayah bayar kot. tapii , taktahulah. awak tunggu jew laa masa nak register final nnt " WHAT THE FCUK?! apabenda pengurusan macam nii? korang meeting gila babi punya gempak ! bila tanya suruh tunggu bagai. apahal?

aku mmg dah register , tapii , aku masih terfikir , buatnya kalau aku kena bayar jugak RM3000 tu before final exam. mana nak cekau? jual dadah? jual orang? sampai aku terfikir nak deffer/extend sem nii laa. nak cari duit punya pasal , taknak dah susahkan family sebab aku. cukuplah aku dah banyak susahkan diorg. aku nak kerja cari duit sendiri. sampai jumpa Mr. Lim mintak pendapat dia. tanya Sir Ahmad ( lecturer ) pasala bayaran nii semua. ayat Sir Ahmad paling best , " awak sepatutnya takpayah nak bayar apa apa dah. sebab PTPTN walau macam mana pun mmg aku bayarkan untuk yuran pengajian awak macam dalam perjanjian. "

semakk !! serabut !! masaii !! nak deffer ke tak nii? nak bhenti macam rugi pula. niat aku nak belajarlah wehh !! susah ke aku nak belajar? aku nak diploma !! jengg ~ jengg ~ jengg ~ NOTIS KELUAR HOSTEL. LAST UNTUK DUDUK DEKAT HOSTEL SEM 7. WTF !! aku kena keluar hostel? apebenda nii? apahal? aku nak merempat kat mana? jadii homeless people? dengan nak bayar RM3000 nak cari rumah. ehh , kaya nya aku nak hidup kat KL nii?

Sabar and Tabah hadapi dugaan. sikit jew nii. aku boleh hadap lagi kot. relax. chill. luaran senyum , dalaman macam babi -..- sampai satu tahap , aku saja jew laa check student portal nak check result , hampir 2/3 minggu result still tak keluar lagi. bala apa pula kali nii. terus check kat subject registration tengok mana tahu jadii macam sem lepas ke , subject yang aku register TERDROP sendiri. check punya check , nahh ~ amekk MOLECULAR DIAGNOSTIC - UNSCHEDULE SUBJECT. apabenda bodoh pula nii wehh? aku dah amek dah pown subject tu , tgh tggu result keluar jew nii. aku tanya bebudak dgn lecturer aku yang mengajar , diorang kata tunggu result keluar tengok ada perubahan ke tak. kalau takdee perubahan , apa lagii , aku bawaklah Madam Farah turun serang admin. mampus apa nak jadii jadii laa. takpayah nak suruh aku repeat baliklah. dahlaa , aku menghabiskan banyak duit untuk buat assigntment , memang syaitan naik kepala ahh. iman semua terbang kemana entah aku rasa.

AKU NAK HAK AKU SEBAGAI PELAJAR TERBELA. EKUINAS PEGANG KLMU BUDGET KATA HALF KERAJAAN HALF SWASTA , APAHAL AKU RASA MUCH BETTER JADII FULLY SWASTA. NASIB AKU TAK TERBELA LANGSUNG ! AKU YANG NAK BELAJAR DI TINDAS ! ITU BUDAK YANG TAKNAK BELAJAR HIDUP SENANG LENANG TAKDE LANGSUNG MASALAH MACAM YANG AKU HADAP ! WEHHH !! APA SIAL SEMUA INI !!??

yeayy ! aku pelajar KLMU ! ( pakkyyuu ! )


see ~ banyak tak outstanding aku.
sebelum buat payment RM1500 tu.


resit yang membuktikan pembayaran aku.
lepas bayar , baru aku dapat register subject sem 7.


ini pula academic calendar untuk sem 7.


benda nii laa yang aku cakap pasal unscheduled tu.
AKU DAH AMBIL SUBJECT NI !! 

yang aku merah kan tu nombb acc aku. -.-'
yang aku highlight kuning adalah perjanjian aku dengan PTPTN.


benda nii laa yang aku mengarut pasal PTPTN bagai.
benda sial apa dohh !!
PTPTN aku dah masuk , nak bayar apa lagii?


lastest punya outstanding , see ~
10k daripada 14k.
this is show taht PTPTN aku dah masuk.
untuk apa aku bayar lagi RM3000?
bagi korang makan?


AKU PERLUKAN PENJELESAN SEPENUHNYA DARI PIHAK PIHAK TERTENTU !! 
APA BEZANYA ANTARA EQUINAS PEGANG KLMU ATAU TAK?!!
APA BEZA KLMU UNDER KERAJAAN ATAU SWASTA ?!!
2 CARA KLMU YANG AKU DAPAT BACA SEKARANG , SEKSA DAN PAKSA.
AKU NAK PENJELESAN !! 
AKU NAK HAK AKU !!