BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

MIMPI?

benda ini terjadi dekat keluarga aku. bukan nak menghebohkan utk meminta simpati , tapi , nak sharing jew. sharing is caring , caring is loving , loving is? hahah. nak tahu , meyhh dtg jumpe aku tanye ape die. ok? cun! kisahnye bermula , ibu aku laa. mimpi ular hitam katanya. mungkin mimpi tu agak kelakar bila bila aku dgr balik , tapii , di tgk dgn keadaan aku , cara aku. haihh ~ aku kah yang terkena? cerita mimpi tu kalau di singkatkan , mk aku punye cerita lebih kurang camni laa. mula mula , ular hitam tu kejar mak aku. lepas itu , ular hitam tu nampak aku , aku pulak yang di kejar. aku tak kena gigit sebab mak aku kata , aku sempat bunuh ular tu. bagaimanakah? haihh ~ pening kepala dokk fikir pasal mimpi nii. sampai research kat ggoooogle bagai. ade yang negatif ada yang positif. so , agak tak puas hati dgn ape yang aku dapat dari mr gooogle. aku terus cari Cicak. sebab aku tahu , bapak dye tahu bab bab camnii. cerita punye cerita laa dgn si Cicak about a week jugak laa. bapak dye kata , kemungkinan besar aku kena SANTAU ANGIN. apakah itu? sumpah! aku mmg bodoh bab bab macam nii. -,-' dalam masa yang sama , byk plak dugaan aku terpaksa hadap -,-' tapii , gua maintain cool jee. ((: dgn gua punye dompet boleh hilang. segala benda hilang sampai nak makan pown , roomate punya simpati. haihh ~ mmg down gila. pastu , ade satu malam tu , aku tak engt hari ape , boleh plakk aku dok terbatuk gila babi punya batuk sampai nak berdiri pown tak mampu. kalau nak di ikutkan , mmg terbaring jew laa. tapii , aku gagahkan jugak , aku keluar duduk melepak dgn Erry , Feeqa kat mamak. esok dari hari kejadian nii , Intan boleh kata , tyme aku duk terbatuk tu , aku asyik tenung dye. sedangkan , aku yakin , aku pandang lantai jew. takde motif nak pandang dye. -,-' sampai laa , bapak Cicak tu , suruh aku jgn tdow sebilik dgn Intan sbb Intan jenis yang lemah semangat. so , aku pown yerr kan jew. risau dye plakk yang terkena. aku pown sebenarnya , taktahu jauh mane kebenaran SANTAU ANGIN tu. sama ada btol atau tak. kalau tak , alhamdulilahh ~ kalau btol , alhamdulilahh bencana di turunkan kat aku , bukan kat family aku. sebab aku rase , aku mampu utk tanggong semua nii. ((: takpee laa , UJIAN DIBAGI KAT AKU UNTUK SEMENTARA , NANTI KALAU AKU DAH LULUS UJIAN DARI DIA. DIA AKAN PULANGKAN SEMULA APA YANG AKU HILANG. aku buat tak pecaya hantu , cuma kepercayaan aku terhadap DIA lebih tinggi. so , kepada siapa yang nak menyantau aku or membuat aku percaya aku terkene SANTAU , its such a great work! ((: selagi aku tak lupakan DIA. selama itu , aku di JAGA oleh DIA. insya - Allah. ohh yaa , dua hari lepas mak aku mimpi kan , ade makhluk suruh mak aku susu kan baby , tapii , dalam mimpi tu mak aku teringat , malapetaka kalau menyusukan baby tu. terus mak aku , bagi baby tu kat makhluk tu and makhluk tu yang susu kan baby tersebut. now , apa pulak makna mimpi tu?

News!



kenapa aku tetibe masokkan isu nii? sebab baby nii di buang di surau sebelah tempat aku stay. ok! perasaan aku bila dapat tahu benda nii? haa ~ senang jew. kalau aku tahu sape punya angkara , aku sumbatkan dia dalam beg macam dia buat kat baby nii. camner nak sumbatkan? kerat 44! :DD tu serious! maybe laa nii kot , bahana dari sambutan hari Merdeka atau NewYear bg sesetengah manusia yang otak ade kat kepala , akal kat kaki ! pecaya atau tak? tengok laa tahun depan , mesti kes buang baby akan menjadi jadi selepas 9bulan dari sambutan NewYear and Merdeka. nii yg kita tahu , yg keluar berita , mane yg kita taktahu , tak keluaar berita , tak jumpa , astagfirullahhalzim ~ hanya mampu berharap dan berdoa supaya keluarga aku , aku dan para kenalan , takde laa yg tergamak sampai buat camnii. 

so , lepas beberapa hari dari kejadian jumpa mayat baby kat surau al - falah. terjadi satu kes bunuh diri kat PV13. lebih tepat , 11 / 9 /  2012 , around 12 - 2 agaknya laa. sebab bg aku , sgt mustahil laa bnde nii jadii around 3 - 6. aku ada kat PV13 , melepak kat taman tu , tak nampak pown makhluk terbang -.-' bak kate feea : takkan laa dia nak terjun depan kau plakk -.-' bukan laa wehh , aku just tak dengar bunyi org menjerit , bunyi org terjatuh ke apebenda ke. sunyi sepi jew time tu. yang aku perasan , ramai org Somalia dok alu lalang -.-" camner? releven tak kalau aku cakap , mesti kejadian bunuh diri nii ade kaitan dgn baby yg di buang tu? sama sama laa fikirkan. selamat beramal ^_^

* aku tak kisah berkawan dengan siapa pun , tapii , if kawan aku tu mengandung pastu gugurkan dgn sengaja. mmg silap besar laa! tak kau , aku gugurkan macam baby tu atau aku pecahkan segala benda yang ada kat kau! take note!


RAYA 2012 !

as title there , i would like to wish , SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN! kbye ~ hahah. kidding yg tk brape nak mjadii. bbooo~ raya tahun nii , seperti raya dan harihari biase laa kann? kurangkan menaip , banyakkan gambar ((:

macam org lain laa kann? salam mintak maaf bagai. tapii , yg nii budget budget jew. skadar ingin berposing kasi promote dlm fb , twitter dgn blogg :DD hakikatnye , tak mintak maaf pown sebab tak sampai 5minit lepastu , mesti akan bertekak. again again and again. bukan marah atau maki , sekadar gurauan bernada tinggi. kau mampu? hahaha.

sementara nak tggu mereka bersiap. apa lg , ber - bbm laa seketika. ohh yaa , maybe bunyi agak bangga , tapii , kisah plak aku kann? aku yang usaha utk dpt kan duit tu. so , dapat laa aku berry hitam yg tak seberapa tu. masih bersyukur ~ alhamdulilahh ~ tercapai hasrat nak ber - berry hitam :))

lepas dahh siap siap , destinasi utama setiap kali raya : TANAH PERKUBURAN ORANG ISLAM RASA TAMBAHAN. menziarahi pusara , Ayah , Pak Long dan Nenek :'( al - fatihahh ~

after that , tak tahu kemana nak pegii. so , aku menapakkan diri ke Restoran Nelayan ((: orang lain , raya kat umah. tapii , aku tahun nii , beraya di atas jalan raya. merayau kemanamana ((: sebab bg aku , raya ke tak raya ke sama jew wehh! yg membezakan , aku pakai bju kurung tyme raya , tapii , hari biase mmg jarang laa aku nak berbaju kurung bagaii :DD 

* ohh yaa , i've done my final exam! \m/ ape tggu lagii , berjimba jimbo laa wehh! :DD