BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

RAMADHAN !


SALAM RAMADHAN BUAT SEMUA UMAT ISLAM DI DUNIA ! 
seperti selalu laa , mengharapkan Ramadhan kalini penuh makan makna. :))
IBLIS & SYAITAN dahh kene kurung , mane mane yg nak buat jahat tyme bulan puasa.
jgn korang nak tuduh Iblis dan Syaitan yang tak bersalah tu.
pegii cermin diri , salahkan diri sendiri sebab tak dapat kawal nafsu. :))
standard laa bro , tyme bulan puasa mmg byk cabaran.
thats really life!
so , puasa kalini akan di habiskan sepenuhnya di perantauan. :D
hanya utk 3 hari pertama puasa di habiskan bersama family.
nii jew kesempatan yg ade utk aku balik ke kampung.
lepas nii , tggu laa raya nnt baru aku balikk. :))
tu pown balikk kejap sebab kolej tak bg cuti lame. uuuwwaahhhh~ :'(
tak sempat nak lepak dgn sesape pown kat sini. :(
act , nak di ikut kan sempat jew.
cume aku yg malas. well~ manusia seperti aku yang selalu di hina agak rase tersisih bila nak bersama dgn mereka yg sentiasa berada di atas andd tak pernah di caci. :))
so , berbuka puasa di rumah jew laa. 
lebihh memuaskan. :D
simple kann? nii laa juadah berbuka puasa di hari pertama. :))
nmpk sambal tu , sedap kann? favourite sepanjang zaman. :D
nmpk ikan tu? tak nmpk klik kat gambar bg zoom in gila babeng! :D
karipap 6 ketul utk 3 org kirenye 2 ketul sorang. :B
sayur goreng tu hasil dari aku. huhuh. 

akhir kata yang tak berapa nak di kata , sebab aku rasa entry kalini macam bosan gila babeng , puasa laa jgn  tak puasa. terawih tu jgn buat macam pemilihan bola plakk. dahh nak akhir puasa a.k.a grand final , makin kurang group a.k.a orang yang memenuhi surau. ohh yaa , lupa nak mem - bangga - kann sesuatu , aku telah mengajar rakan rakan gigs utk terawih bersama. <3 wait for me yaa guys! aku balik KL nnt , kite penuhkan surau pv10 tu. wwweeee~ thanks a lot yaa Abe Weyy sbb memberi ceramah percuma kat aku everyday. ((:

I WONT FOTGET.

aku dalam keadaan petak seperti laptop aku. -_-' seperti biase laa , bila dahh petak macam macam keje aku buat. hahah. skrg nii , mencuri speaker sape entahh , pasang lagu mengarut kekuat , kurung diri dalam bilik dgn Intan andd Kak Ina. berjoget bagaii laa haii dahh macam orang mabuk jew kitorang nii. gelakk tetibe laa. hahah. bayangkan laa betapa petak nya kitorg masa nii. -.-'' lepas tu , aku teringat akan sesuatu. aku rase macam nak bercerita. so , aku sign in laa blog nii. 5 minit kemudian , aku lupa nak cerita ape. haihh~ then , aku tibai laa cerita ape yang aku tulis as title tu. specific tu , MEMORIES.


1 ) SAD MEMORY. 7 / 2 / 2006. PEMERGIAN AYAH TERSAYANG KEMBALI KE RAHMATULLAH. DI KEBUMIKAN DI TANAH PERKUBURAN RASA TAMBAHAN.
2 ) ever moment I spent with you is the moment I treasure. ((: with family dahh tentu laa. and also my foster. ((: aku taktahu dohh , maybe sebab life aku yang terlalu lebihkan family buat ramai member jadii annoying dgn aku. bytheway , aku tak kisah korang nak annoying bagai dgn aku. cukup sekali HILANG semua , TIDAK utk kali kedua. ((:

3 ) the moment bila aku camping kat mane entah. aku pown tak engt. tapii , kejadian yang jadii sgtsgt best. bayangkan , kalau camping mmg laa dalam hutan. pastu , dalam satu khemah ade 5 orang termasuk aku. one night tu , lepas basuh bekas makanan , aku tgk semua orang takde kat khemah. aku buat relax jew laa , maybe diorg berjalan kot. aku pown dgn perut kenyang , nak tdow laa konon nye. tetibe nmpk sorang membe balik. dokk lepak depan unggun api , aku jew yg bercakap , dye dokk dyam jew. tak pelik lagii sbb membe mmg jenis pendiam. lebihh pendiam dari aku. -.- last aku cakap , aku nak tdow. dye pown follow. elok jew baring , dye still duduk bersila sambil pandang aku cakap , '' ini tempat aku ''. dgn keadaan sgt pelikk , aku pon bersuara laa , '' kau dahh kenapa dohh? ''. then , dye kate , '' ini tempat aku , kawasan aku. '' aku tgk mata member merah semacam , aku pown , '' aku faham. esok kitorg blaa '' cakap macam takde pape jadii. elok membe melangkah keluar dari khemah , badan aku rase berat gila , nak bersuara pown tak mampu. ibarat di tindih dgn bulldozer wehh. berjam jgk aku tanggung sesorang , ade tersedar ade orang sentuh aku. aku terus bangun , '' korang pegii mane dohh semalam? '' membe muka pelikk jew , '' kau tu yang pegii mane semalam? kitorg cari kau penat tahu? bila kau balik? '' aku dahh blankk. then , macam yang aku cakap kat '' benda '' tu , aku cakap kat diorg , '' guys , blaa tempat lain jom. ade yang tak suke. '' sejak dari peristiwa nii laa , aku jadii obses dgn bnde bnde ghaib. sampai kengkadang , bila nmpk kelibat , aku terus pegii kejar. -.-' aku taktahu mane pegii perasaan takut aku. -.-'



4 ) moment bila aku di - make up - kan oleh Normaliza Bt Noth. apahal boleh jadii memory? hahah. seingat aku , aku tak penah ber - make up bagaii wehh. sampaii laa umur aku 18 tahun , beberapa hari selepas aku masuk KLMU. senior nii membuli aku , kawkaw punye. -.-' bekerjasama dgn Kak Atin. sorang pegang kaki , sorang pegang tangan. bayangkan , bertapa aku cuba utk melarikan diri. malang nya tak berhasil langsung. -.-' 




KIPAS-SUSAH-MATI.

wehh! exam dahh habis! ape lagii , lepakk laa. hahah. ohh yaa , harini dari pagii sampaii laa ke petang aku dokk melepak merayau meroyan mengamuk dgn Mr. E. ((: sape ehh Mr.  E nii? blom mase nye utk aku tunjuk kot.  soo , abaii kann , cukup sekadar korang tahu , dye sgt sgt cool~ duduk jawab exam sebelah sebelah , boleh discuss , lecturer kat blakang siap tanye , '' korang exam ke buat discussion? '' dgn muke selamberr berkata , '' duadua , boleh tak miss? '' heheh. balik je darii membuang mase bersama Mr. E , aku lepak dgn Maa andd Ezzy. budget kononkonon nak lepak kejapp jew , skali tgk Maa bawak turun gitar , mmg tak jadii ape laa kann? bace post sebelum nii , macam mane fanatic nye aku dgn suare dye. ((: empunya badan pown comel jgk. ( ok! sahh Maa bangga if dye bace --' ) hohoh. mekk kelate , memey laa comel molekk jee~ ((: seperti biasa laa kann , dahh jadii artis tu , mmg kene tunaikan permintaan peminat. dgn muka yg sgtsgt tak bersalah , '' Maa , satu lagu. '' ((: antara salah satu suara yang boleh bawak aku ke dunia lain seketika. ((: siyezz laa wehh )): suara dye best! dye karok live kat uptown nyanyi lagu ombak rindu , aku boleh jadii gila berdiri betolbetol depan stage tu. <3

video
sorry~ quality mmg hodoh. well~ just using a fone. pegii dgr suara dye , bestkan? ((:
thanks too Ezzy sbb jadii cameraman yang tak CONSISTANT! :D

Ezzy cakap , Maa cakap kat dye , takde sape penah minat dye. aku orang pertama. hahah.  masihh memegang katakata Maa , aku adalah first person utk tgk stage performance dye , kalau dye jadii artis. ((: lepas dahh lepakk dgn Maa. bergerak dgn Ezzy , menawaf uptown beberapa kali. ((: sempat berkelah dekat one booth yang buat Charity. sempat jgk laa beramah mesra , bergurau senda. Kakak tu sempoii habis laa. ((:  lepas dahh takde arah tuju , melalak sat dekat Merdu. ((: kali nii , di temani oleh Wan. btw , wan janji nak blanje aku makan dekat Kampung Baru. lalala~ Cinta Kristal by Wan sgtsgt best. dahh habis sejam , singgah lepak minum kejapp. then , budak dua orang nii berebut nak bayar. budget budget gentlemen je bila keluar dgn perempuan. perjalanan balikk yang awesome , dapat sakat Ezzy. ((: jerit serupa pondan laa luu~ baru lipas jew tu. hhaha. tak ketinggalan , Wan pown kira macam nak sakat aku , tapii , nasibb dye agakk baekk aku tak tersepak dye. :DD
Really Had A Real Good Time With You! <3

video
nii version Fatma andd Ezzy.
this is the first time , aku dgr suara Maa.
andd terus buat aku melting gila babeng!
* psstt~ abaikan suara Ezzy. focus suara Maa. <3

THINGS I CANT LIVE WITHOUT IT.

fuhhh~ nak tahu tak? ok , taknak tahu , tekan alt + f4. ((: nak tahu , tggu sat aku nak bgtahu laa nii. ramai yang kate , aku tgh bersedih skrg. motif? sebab aku hilang N , aku nak sedihh? hohoh. mmg tak laa jawab dye kann. laen laa , kalau aku dahh berTUNANG , dahh bergelar TUNANG org , tyme tu maybe laa bolehh sedihh sikit kot. hahah. pegii tgk ABC sampai Z. apebenda? malas? mehh aku tunjukkan , ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ. perhatikan I andd U. teori aku senang , I jauh dgn U. I boleh lagii berdiri di apit oleh H dann J , camtu jugak U , di apit oleh T andd V. make it simple , I still can live without U. hahah. mukadimah dahh habis , bace to the basic. ((: nak ber - sharing sharing dgn blogwalking andd stalker ( haii stalker! ) , THINGS I CANT LIVE WITHOUT. THINGS , ok? bukan HUMAN or PEOPLE. ((:


1 ) SonyWalkman <3 dilarang bercakap dgn aku bila aku tgh pakai benda nii. ((: ppsstt~ abaiikan cadar gambar cartoon tu ehh? :DD

2 & 3 ) Rantai dan Gelang <3 walaupun , rantaii tu , aku penah pakai skali jew. andd gelang tu tak penah pakai langsung. aku rase , macam bersalah gila nak bunuh diri kalau benda nii takde dgn aku. siyezz wehh! penahh gelang tu hilang sekejapp , not actually hilang , aku lupa letak katmana jew. hahah. meroyan dohh aku carik sampaii berselerak segala beg semata mata nak mencari andd memikir kan , ape laa nasib aku kalau bnde nii hilang. hahah. :D

4 ) Mr. Asus <3 even , kau kengkadang buat aku jadii petak macam kau wahaii laptop. aku still tak boleh hidup tanpa kau. kau sendiri tahu , camner keadaan aku bila Khaii , Mark dgn Ezzy melimpahkan air yang tak sengaja di buat lalu terkene kau. sawan habis dohh! risau kalau kau rosak. takdapat kau menabur jasa kat aku llagii ke kann? i <3 Asus. :))

5 ) Nokia BlackBerry Torch & '' Soappy ""! <3 hahah.  kau tayang laa ncet hebat macam mane pown kat aku. dgn penuh bangga aku keluar kan ncet nii. lalu berkata , '' jom buat experiment , kau baling ncet aku , aku baling ncet kau , kite tgk ncet sape yang rosak. '' ((: act , dahh '' soappy '' jadii camera nye , camner dye nak take own picture kann? ((: so , aku amekk darii gooooogle jew laa. ((: 


'' soappy '' aku colour ape entahh , nak kate purple macam biru. nak kate biru , macam purple. aku pown taktahu nak describe camner. hohoh. pegii laa carikk kat kedaii sana , ade lagii ke '' soappy '' , kalau ade pown semua yang 2nd hand , tak pown dahh ber - hand hand dahh. ((: maaf! walau ape jadii , aku takkan jual '' soappy '' yang menjadii peneman di kala susah senang. even , '' soappy '' nii kengkadang aku malas nak charge , tapii , aku still bawak berjalanjalan. hohoh. pelikk? takde laa sgt kann? pelik tu menarik. ((:
* psstt~ budak zaman sekarang mane nak pakai ncet gedabak besar macam nii. =='

KE - MASALAH - KAN.

'' segala kata cacian , yang telah engkau berikan , membuat ku rasa , kosongg kosongg kkoooosoooonnngggg '' Haha.  ape engt underground tak layan laguu Najwa Latippahh ke? puihh~ act , Mr. E yang memula duduk menyanyi sebelah aku lagu nii. well~ cara dye menyanyi teramat sgt laa pelikk. ==' ibarat lagu Aishiteru yang gagap boleh tukar jadii lagu yang semput. t(-.-t) dear kawan , apakah yang cuba kau lakukan terhadap aku? menjatuhkan aku? memijak kepala aku? atau membuat aku famous? ((: things yang aku share kat kau , bukan untuk kau share dengan semua orang. dapat , baca andd buang , faham? sorry~ aku terpaksa menghilang untuk beberapa ketika daripada korang. serabut hangg tahu takk? wweee~ nii nakk habaq maii , aku nii bukan laa orang Kedah. aku nii anak watan , Selangor. anak jatii , Bugis. dalam badan mengalir darah pahlawan. mungkin sebab aku terlalu ramai berkawan dengan orang Utara kot. abgg kett saya yang paling utama~ hehe. dye tacink dgn sy sebab haritu keluaqq tak rogerr dye. ^_^ dahh macam shinchan muka dye merajuk. lalala~ cuba hangg baca dari atas sampaii laa nii , hangg perasan ka dakk , aku dukk bercerita masalah aku sebenarnye. minggu depan exam woii~ study habukk jaa~ lepaqq lepaqq  lepaqq~ ((: sorry wan~ aku nii tak reti menipu. so , every text yang kau luahkan kat aku. aku suruh mia baca terus. so , im not defending mana mana pihakk. ((: btw , aku mmg suka bila kau sama kan aku dgn atok sedara kau. ==' ceritanya , mmg tak jadii ape laa kann? ehh , nak tahu takk , aku nii pendiam orangnya. aku tak reti dohh nak memekak bising bagaii. ohh yaa brader doo~ sorry~ tak follow kau pegii gigs event. ((: aku ade kenduri kat kampung nii haa. engt ,balik nii nak jumpe membe membe , tapii , masingmasing kat kolej. ok! aku salah pilih tarikh. nak jumpe siyah , dye bz jadii babysitter. ==' really miss you laa siyah. ((: larii darii masa silam , terus kejar masa depan. well~ kekal di engatan. but , siyezly , aku sekarang addict gila dengan lagu , KISAH HATI by ALYAH. mostly addict when it sing by MAA. ((: really appriciate bila dye bawak gitar turun. play this song for me , in front of me. well~ jaga hatii peminat kann? haha. my sister , Ella , dye dahh kahwin. sgt sgt simple. congrats! <3 '' tapii kini biila dewasa , ku mula sedar betapa mimpi , hanyalah suatu permainan '' ((: konflikasi jantung? faham atau tak? every words have two meaning , pesanan dari Mr. Kurakura. '' sudahh cukup sudahh , cukup sampai di sini saja '' prefer to be in my world alone. no one understand when im in my world. ((: fone always in silent mood a.k.a rest in peace. aku boleh edop tanpa fone. tapii , tak boleh hidup tanpa SonyWalkman. <3 wwwwaaaaahhhhh~ now playing ; KOSONG by NAJWA LATIPAHHH~ dahh 3kali ulang dahh nii. ape ke pelikk aku malam nii? ==' nii laa namenye MASALAH yang aku hadapi. tak dapat di gambar oleh perkataan. faham tak? dahh tahu tak faham , yang bantaii pii baca post berjelarr panjang nii pasaii paa? buang mase hangg jaa! :D 


being alone is the better way for me. ((:

something hunts my mind!

damn! need to be in my world back!

here you go Walkman. pleasee~ take me awayy~

yeayy! start the beats!

forever in this pathetic world. (: