BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

KECELARUAN.

Lol! Title fancy gila. Macam byk sgt je problem sampai nak kecelaruan bagai. Haha a week with new housemate was great! The most awesome part is bergadohh dgn Intan. 24hours bgadoh btekak tanpa motif. Kengkadang saje jew carik pasal , asal aku dyam , dye start dulu. Bila dye dyam , aku plakk yg tak puas hatii. Haha lumrah duduk sebilik mmg mcam nii laa kann? Haha sabar jew laa wehh , aku mmg bsikap annoying sikit. Aku just dyam bila aku makan andd tdow jew. ((: baru kau tahu prangai sebenar aku kann Mas. Haha makin lame aku kat sini , makin ramai org yg aku kenal , org yg aku rapat. Haha ade yg hodoh , comel , lawa , sweet mcam mcam ohh. Agak merasa sedikit bangga bila dapat being friends dgn anak Kuswadinata. Alaa~ anak dye yg nama , Fatma tu. Hoho suare dye sedap gila wehh. Aku boleh ignore suare Ezzy andd focus dgr suare dye. Amazing! Haha aku nobatkan diri aku as fans dye. ((: hoho. Tak dohh , sbnrnye aku nak ctew pasal bnde lain , yang kat atas aku membebel mcam gila tu mukadimah jew. Lolz! Dear junior , i hate you! Haha bongok! Hangg nak angkut segala harta benda , hangg angkut laa. Tapii , takpayah sampai nak jahanamkan harta benda yang ada dalam rumah tu wahaii junior. Hangg tahu dakk , hangg dahh buat whole housemate bengang dgn hangg. Babe , paip air kot kau jahanamkan. Celah mane aku nak mandi bagai? Ok! Aku mmg ade laa solution utk masalah tu , sebab kat C-19-01 still takde org. Aku boleh naek mandi kat sana. Dahh senior lain , camnerr gilo? Pelaq sungguh hangg nii. Aku dahh laa kekeringan melanda , lagii hangg buat masalah. Nak cekau mana duit nye? Hangg nak support utk maintanance repair? Mmg dahh sah diorg charge double. Ke hangg nak suruh aku? Aku charge triple. Haha dear junior , please! Behave yourself ok? Terbang segala benda kat muka kau , aku tak tanggungjawab. Hantu naik kepala dohh dgn perangai hangg. -.-'

here is NOOR FATMA. ((:
aku biggest fans dye. ((:
hahah. kau comel. sumpah! aku tipu jew. :D

song.

part nii yang paling best akunak share. ((: 6 lagu yg aku minat gila babeng. lalala~ mungkin lagu yg aku dengar , akan menyakitkan mental korang. tapii , bagii aku , laguu nii laa yg membuat aku tidur lena di ulik mimpi yang indah. haha. tipu! aku dengar lagu nii , jadii energetic bukan lemah longlai laii laii~ maybe! :D

1) FC FIVE - DEEP COMA
    http://www.youtube.com/watch?v=6zvEAKoLL4s

2) LAST CHILD - DIARI DEPRESIKU
    http://www.youtube.com/watch?v=_IiBRdDk2bQ

3) THY REGIMENT - DON'T DISTURB MY LIFE
    http://www.youtube.com/watch?v=P9IkO6YYn4o

4) SWEET AS REVENGE - POTRET KEHAMPAAN
    http://www.youtube.com/watch?v=4wV_P1NL8Ns

5) THE OFFICIAL - ALAM FANTASI
    http://www.youtube.com/watch?v=dfA8roHY5No

6) MAYDAY PARADE - I SWEAR THIS TIME I MEANT IT
    http://www.youtube.com/watch?v=KN-uo02mxoQ

underground music jadii pilihan aku. sebab bila aku layan genre music macam nii. aku akan rase macam , aku kat dunia aku , denang diri aku. ONLY! takde org lain , even , tgh lepak kedai mamak. aku boleh ignore org keliling andd screamo gilagila. thanks Mr. E coz join screamo dgn aku. ((: ohh yaa guys , 7/7 nii ade gigs at Bangsi. brader Doo ajak aku mosh date dgn dye. <3 if aku rajin andd free , aku turun laa doodoodoodoo. hahaa.



fears or phobias.

malam nii , ohh tak , pagii nii , sebab skrg jam 0420. ((: baru balikk dari tgk bola. England VS France. eerr ==' seri plakk. bazir aku book flight , pegii tgk diorg. haihh laa Gerard. kau mmg suke bergurau dgn aku. haha. dahh jauh tersasar dari landasan tajuk. ok ok , pannggg~ kembali lahh kau ke dunia reality. lalala~ * sambil goyangkan badan macam ShinChan

SEVEN FEARS or PHOBIAS.

1 ) KEHILANGAN. tak kisah laa hilang ape pown. tapii , aku takot. yeahh! kunci aku hilang pown , aku bole jadii sasau. meroyan. selongkar semua beg , sampai carik dalam petii ais. motif? entahh , dahh aku rase , nak carik kat situ. aku carik laa. mungkin logic , ade tertinggal dalam peti ais. tapii , tak logic kalau tertinggal kat hostel. eerr ==' skrg baru aku sedar betapa tak logicnya , aku carik kunci yang hilang dekat rumah di cari kat hostel. faham tak? tak faham abaikann~ BM aku mmg teruk.

2 ) KESENANGAN. pelikk? takde laa sgt bagii aku. sebab kesenangan tu , bole memudaratkan aku. yepp , aku takot utk jadii SENANG. so , aku kene menyusahkan diri. life is not extreme enough if aku hidup dalam kesenangan. yess , family aku senang. adik aku , mak aku andd abg aku. aku tak cakap aku susah. aku senang , tapii , aku susah. susahkan nak faham?

3 ) PAST. paling menakutkan wehh. aku taknak dohh jatuh tersungkur tergolek terkapai , tapii , takde sape nak tolong. pandaipandai aku nak bangun berdiri selamatkan nyawa. boleh di katakan berlambak laa jugakk , aku mention , AKU MEMPUNYAI MASA SILAM YANG SANGAT GELAP. psstt~ takde laa sampai menggadai maruah diri kat jantan , mengandung anak luar nikah , pastu gugurkan. takde laa sampai conteng arang kat muka family siap lari rumah kawen senyapsenyap denagn jantan mane entah. ==' TERUK aku tak membabitkan orang lain.

4 ) BERCINTA. adakah memerlukan explanation? tak kot. korang pikir sendiri , bolehh? malas nak cite laa. sebab aku susah nak sayang , rindu bagai kat manusia. siyez dohh! HATI KERING.

5 ) JANJI. once bila words , promise. korang sebut kat aku. i'll take it as serious. sekali dua , takpe lagii. masuk kali ketiga. percaya aku kat kau , merudum jatuh mendadak sampai korang boleh di ibarat kan isytihar muflis. haambekk kau! macam aku , kalau dahh make it promise , macam mane susah pown , aku akan pegang jugak. tapii , ade jugak certain promise yang aku langgar atas sebab tertentu. biar laa DIA jew yang tahu.

6 ) FUTURE.  tengok jew aku macam nii. engt aku brani ke nak hadap mase depan aku? yepp , maybe aku dahh corakkan. tapii , boleh jadii ke masa depan aku dgn ape yg aku corakkan? haihh~ dengan ape cara sekali pown , aku tetap aku. aku try capai citacita aku. even , tak mampu utk pakai uniform ASKAR atau POLIS. jadii FORENSIC aku rasa , still ade kaitan dgn uniform. yepp , target. FORENSIC! permudahkan segala urus ku. aminnn~

7 ) ALLAH SWT. korang boleh kata , '' wehh , takut Allah , tapii , tudung tak pakai '' , '' konon~ tapii , kau buat jugak bendabenda jahat '' or '' poyo laa kau. setakat tulis jew. sembang lebihh laa luu ''. tteettt~ di hina , di maki , di jijik , di persendakan , bila orang macam aku nii , cakap pasal Tuhan. pasal Allah. btw , aku tak kisah pown korang nak cakap ape pown. sebab aku tahu Allah tu ada , sebab aku tahu Allah tu melihat , sebab aku tahu , Allah mendengar. sebab tu aku takot. perubahan aku tak drastic. certain org boleh nampak , but , most of them , tak nampak. aku tak kisah. sebab aku tahu , Allah Maha Adil. ((: hari ni , Dia bagii aku susah , Dia letak aku dekat bawah. esok lusa , siapa tahu , mungkin darjat aku lagii tggi dari korang.

UEFA EURO 2012 !


bola~ bola~ bola~
duduk rumah mmg semua game aku tgk laa. tapii , bile dahh balik hostel , pilihan utama GERMANY and ENGLAND. haha. so far , Germany VS Portugal ,Germany menang 1 : 0. wwweeee~ bersorak laa weyhh! haha. waiting for 12 Jun , game England plakk. dear Rooney , sila laa jgn mainmain. Handerson , please jaga elokelok. Gerrard + Cole , iloveyou. haha. GoodLuck! :D
NEW SEM , NEW HOPE , NEW SPIRIT!.


* i found you. then , i lost you. now , i got you back. soon , i'll losing you again. takpe. hope happy dgn keputusan tu ehh? haha. aku still macam nii jgk. :))

PASUKAN KADET BERSATU MALAYSIA ( DARAT )

org lain biasanya , tgh malam baru nak rindu bagai. aku? tgh hari nii , tibetibe rasa rindu gila dekat M16. wahh~ nii semua gara gara Cik Zarimi mengingatkan aku kejadian kat Tapah , lepas menembak sebab aku tak dapat score yang dye target utk aku. uuwwaaaa~


tapii , takpe laa. atleast , pkbm masihh tuff. lalala~ bile diorg makin tuff laa , bnde tu mengingatkan aku balikk zaman zaman aku jadii Kadet sampai jadii Koperal. 


haihh~ bukan senang nak pakai pangkat. kene berkawab dalam lumpur. berlari dari hutan ke hutan. meredah sungai ke sungai. panjat tembok. lalu bawah dawai. wahh~ aku rindu semua bendabenda extreme nii. 


pastu , dapat penghargaan. cam kat atas nii. dapat pakai baju nomb3 nii. merasa dohh pakai baju nii. engat senang ke? haha. sampai sekarang , aku jiwa aku dekat something like yang ade kaitan dgn uniform. sumpah rindu! baju loreng , kasut kasut , but besar mcDonald tu , berrey , semuanye. haihh~ andai saje laa ketinggian aku nii mencukupi utk masuk askar , mmg dah lame aku masuk dahh. 

baju nomb4 a.k.a baju pegii menoreh. ((:
miss this moment a lot.

see~ i've told you.
berkawad dalam sungaii.

andd also , dalam lumpur.
wahh~ rinduuuuuu.

eerr =='
yang nii kene denda sebenarnya.
sebab memekak tyme Stap andd Cik bg taklimat.

sapesape yang kenal aku , mmg aku susah nak merinduii moment yang dah lepas. like macam zaman sekolah. tapii , lepas Cik Zarimi mengingatkan balik. haihh~ rasa macam nak join bebudak nii pegii latihan pusat kat Tapah next week. Then , nak join skali kebangsaan kat Sungai Petani. wahhhh~  

TO ALL JUNIOR , WISH YOU BEST OF LUCK THERE! :D
TO MYSELF , I MUST BE ONE OF ATM/MINDEF/TDM SOON. <3



The Other Family.

All the moment , all the joy we had , all the sadness , all the tears. I miss it a lot. Being one of yours is the most precious thing I ever get. Thanks for making me one of your family. One of your sister. One of your daughter. One of your member. One of your foster. I do appreciate it. Might be someday , I'll be a thousand miles away. You're still bright than Times Square. I swear it's true. Don't ever worry about the distance. I'm right there if you get lonely. Close your eyes. I'm by your side forever. I'd walk to you if I had no other way. Much of our friends make fun of us. But , we know that none of us ever felt this way. Two more years and I'll be done with college. I'll be making history like I do. You know its all because of you. ((:

- I know you're stalking me -
DIA ; kenapa semua orang nak tinggalkan aku?
AKU ; Kedah best dohh.
* dalam hatii ; aku kalau boleh taknak tinggalkan kau. tapii , kalau aku dah dapat peluang tu. aku taknak waste it. kau faham aku macam mana kann? aku takkan lupa kau. family kau. jgn risau. imaginasi Uncle terlalu jauh dgn diri aku. aku takkan buat macam tu. aku ingat segala pengorbanan kau. jasa kau. Aunty , Uncle , family kau. betapa diorang terbuka hati terima aku. sumpah! aku takkan lupa kau. jauh mana kau pergii , jauh mana aku larii , aku perasan. kau dan aku telah di tulis utk stay together. ((:

LALANG ~

tahu tak? aku sayangs gila kat Key Ell Emm Yuu sebab diorg betolbetol extend cuti sampai 10hb. wwwee~
lalang? cuti? haa~ kaitan nye , cuti cuti macam nii jangan laa jadii lalang. dok fly kiri kanan tanpa arah tanpa sebab. motif? entah~ sebenarnye , title dgn entry takde kaitan. yeahh! gotcha~~ :D

cuti dua minggu kann? seminggu telah pown berlalu. fuhh~ nmpk tak aku tiup maknanye dahh blaa takpayah nak kenang. HATI MESTI KERING. ((: jadual sem4 pown telah di register kann.


jadual yang sgtsgt bangang! siyez tak puas hatii weyhh. blaja 3 subject , harihari ade class. tyme 5 subject , ade plakk gap sehari. haihh laa~ kesabaran sangat dahh nii. bytheway , telah berjanji sesuatu dgn Reeva andd Choii utk sem kali nii. ( aku kawan dgn semua org dohh. 1 Malaysia. ) 

haha. so , bawahh nii ade laa beberapa helai gambar ( abaikan BM saya ) yang aku rase boleh utk di jadii kan tontonan umum. macam ade org nak tgk jew. hahaha. takklakar~ andd benda nii adalah routine aku utk minggu lepas. :))

ni laa tempat lepak aku , tempat aku cool kan diri , tempat aku rase macam flyaway. walaupun , sekejap aku dok sini. dye punye feel macam bertahun ohh duduk kat situ. :))


abaikan muka aku ehh? 
pandang muka my mom sudahh.
every petang akan spent time with family.
jogging~ jogging~ jogging~

oke! yang nii bukan jogging~ 
yangg nii meng - explore name nye.
sambil sambil kann? :D

aku mmg suka pandang mata orang ohh.
well~ jeling jeling , kau menjeling ,
senyuman mu menggoda. haha.
blaa laa kau Awin. :p
takpayah nak menggoda sgt , tumbokk kangg~
my mom said ; talk to my hand.
me said ; ngehh ngehh ngehh. :D

Family aku maybe tak besar , tak ramai macam family korang. buat they're always be by my side. seriously babe! tak ramai orang luar yang percaya aku boleh berjaya. exception for Engku Sharamiyah family's. selain dari family aku , thats one family lagii yang percaya aku boleh berjaya. hoho. membara semangat ohh bila di letak kepercayaan kat kita. mmg terasa macam nak membuktikan andd taknak mensiasiakan laa.