BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Banjir ~


hooyeahhh~ fuhh~ lame dah tak updaate blog atas sebab yg tak dapat di elakkan. ((: macam yg korang bace kat atas tu laa kann? haaa~ kwsn perumahan aku menjadi salah satu tempat persinggahan limpahan air sungai tersebut. ((: nak taknak , redha jew laa. entah kenapa , malam before this happen. aku punya laa tak bole nak tdow , online punye online. nmpk plakk satu status kat fb menyatakan btgkali banjir. so , sepantas klat , aku terus laa text mak aku. 


bila air baru paras nii , relax laa lagii. bole buat maen maen , dgn harapan air akan surut cepat. konon nye~ tapiiiii ..............


bila dahh separuh rumah tenggelam , ape lagii. bomba memainkan peranan laa. selamatkan ape yang patut dii selamatkan. =='


bergerak ke tempat yg lebih tinggi sebab air makin lame makin tggi. ( paras dada itik jew. ((: )


selepas air kian surut lebih kurang 2 atau 3 jam jugak laa. begini laa keadaan rumah , makcik pown dah taktahu nak buat ape. ==' pasrahh~

keadaan dapur selepas banjir tanpa sebarang sentuhan tangan dari mane mane pihak. ((:


sesi mengemas dan membersih dapur di utama kann. :))
thanks too aidil , kak yana , cdot andd eyla.
espcially org kuat kita , cik wah.
sbb dtg tolong kitorg. :DD

dapur done!
living room done! 
tyme for wiring.
ppsstt~ abaikan muka ganas tu. 
mmg saje carik nahas kalau ade yg buathal. :))

thanks to Econsave sebab bagii bantuan makanan kat kitorg. :))

thanks too Barisan National also.
sebab bagii barang barang kering. ((:
ppsstt~ jenama 1 Malaysia. <3

rumah dahh kemas.
so , apa lagii , tdow tyme. <3

* conclusion ; semua benda dalam rumah dahh di buang. so , raya tahun nii , tema jepun. tetamu datang rumahh , semua pakat bersila. :DD







0 comments: