BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

HADIAH?

baru lepas siapkan slide utk histotechnology yg kee present esok. tetibe dapat satu idea , ka-ching! TOYS! aku ade laa jugak received toys tyme bestday , as friendship symbol sume benda tu. tapii , kebanyakkan nye , bagi aku , TEDDY BEAR! eeerr ==' sory ,  im not that type of gugirl yg minat teddy bear bagai. tapi , dahh org bagii , amekk simpan. bile kemas bilik , baru usha balik benda benda tu. Haha. so , lepas nii , if korang nak bagi present kat aku. jgn bg teddy bear. Haha since dari kecik sampai ke besar , aku sebenarnye laa kann , mmg tak minat toys nii. aku lebih minat kepada gadget. so , my toy is gadget. bole trime tak? ((: sebab menjadi satu benda trauma kat aku , bile semua toys abang aku kene bakar dgn Arwah Ayah dulu sebab dye taknak pegii scola. ((: thats the reason , bile aku ade gadget like macam laptop ke walkman ke ape ape ke , aku tetap malas pegii scola. dgn keyakinan yang penuh , ibu takkan bakar semua benda tu. ( tahu ibu baca blog nii jugak :D haii~ ) bendabenda tu kann mahal , aku menggunakan segala advantage. alaa , lgpon , my mom bukan jenis yg , '' kau nak exam tahun nii , no fone for you! '' baakk~ kene kuarintine. biasenye , budakbudak nak SPM laa yg kene. wwweee~ my always fav gadget toy ( wth? ade ke dlm dic? ) is PLAYSTATION. lebih tepat , ape saje benda yg berkaitan dgn game. Haha siyez weyhh! aku kalau dapat game , ncet campak tepii , makan takpayah , tak tidur pown takpe. teringat zaman mudamuda dulu , asal cuti scola , mesti berjaga malam main game sampai pagi. maklum laa , nak maen game siang , kene mrah dgn ibu sebab dye nak tgk ctew hindustan. :DD sekarang nii , still lagii kaki game. tapii , dalam laptop plakk. so , bole maen ikutsukehatii. ((: banyak masa aku di habiskan dgn game  game , game , game. sampai first post aku dalam blog ppown berkaitan dgn game! Haha kepada sesiapa yang nak bg hadiah kat aku tu , cuba kalau korang bg aku PSP ke NDS ke iPHONE ke iPOD ke , baru laa gempak. tahan lame di jaaga elok. confirm! Haha kalau di pandang dari segi kebendaan , mmg tu laa yg aku minat andd suka gila! :DD kalau tak mampu pown , cukup sekadar korang mengHADIAHkan aku satu pengalaman yang berharga. tak kisah laa pahit ke manis , yg penting PENGALAMAN dan KENANGAN. akan terpahat andd di kenang sampai bilabila. <3

* perut dah panggil makanan turun tapau roti canai kat mamak bawah dulu laa. adioosss~

19 APRIL 2012

enrty nii khas untuk PUTERI AINUR RIZQ.

sory sbb lambat gila babi wish bestday kat kau. aku dah penat jadii org yg first wish. so , kalini , aku nak jadii org yg last wish kat kau. i bet , i was the last. ((: aku lagii selesa jadii yg terakhir dari yg pertama. ((:
so , as you all know , 19 sgtsgt special utk aku. harini pown special jugak. haha. btw , aku terukkan? dah hari sabtu baru wish bestday kau. haha. bukan ape , just bg kau tgk andd bace jew. :D
sorry gila sbb aku balik haritu tak pegii jumpe kau. aku busy dohh skrg. final dahhh dekat. aku kne struggle gila. hahaha. soryy jugak sbb tyme aku teext kau tu , nak dekat pukol1. :))
again. sory sbb buat kau tertunggu kedatangan aku. thanks sbb tggu aku datang. aku rase , aku tahu , bile aku nak pegii sane. :DD andd hopefully , kau ade tyme aku buat suprise tu. :3

balik balik letak pic nii kann?
haha. take pic byk.
tapii , sume dalam camera aunty. <3
btw , imissyousomuchbudak!

'' sokey :) still will be waiting. Eh nak tido,mengntok penat. Gdnite,imysm! :* ''
you have just said that keyword. aku akan datang jumpa kau lepas nii. wait , ok?

10 random facts about me :)

for this day , aku nak share pasal diri aku yang jarang sekali aku share. ok! tipu je nii~ so , here is it :

SEPULUH FAKTA MENGARUT TENTANG AKU.

1) Zaman kecik kecik dulu , aku kuatnaangis. sampai org tanya nama pon , aku bole nangis. ((: andd mungkin sebab dah terlalu banyak airmata keluar time kecik dulu , bila aku dah jadii pra - remaja ( still 19 , ok? ) benda yang paling susah adalah menangis. ppsstt~ ramai kata aku nii takde perasaan. =='

2) Colour dalam bilik aku kat rumah warna PINK! ((: pecaya tak pecaya tak? ladies gila kann? wwweeee~

3) Aku suka makan. nak nak musim hujan macam nii , perut panggil makanan , kaki melangkah ke kedai. ((: aku tak kisah makan kat mamak ke restoran ke hapebenda ke , asalkan tempat tu bersih andd paling penting , TIDAK BERBAU BUSUK.
4) Aku addict dengan HARDCORE MUSIC. aku pown taktahu kenapa. Haha gigs event mmg jarang pegii , tyme btolbtol ade fulus baru aku pegii. :DD

5) Aku bukan orang kaya! ( nii mmg fakta! ) rumah kecik , kereta kecik , semua kecik termasuk aku yang kecik. Hahaha. sampai kereta favourite aku pun yang kecik kecik jew. ape lagii kalau bukan Suzuki Swift colour biru. smart gila weyhh! drive pakai sunglasses , ppeerrgghhh~ blagak habis dahh tu. :D

6) Aku susah nak percaya orang. sama macam my mom. ((: cakap panjang lebar macam mana pon , kalau benda tu tak logic utk aku. so , aku akan straight forward tak pecaya. haha. macam ade sorang mamat tu , mmg buat aku serabut gila. baru kenal 2hari dah terus nak couple , apo ehkau engt den nii desparate sgt ke?

7) Sangat sangat susah utk berkongsi masalah. masalah aku , aku settle sendiri. mmg taknak babitkan orang lain. masalah takkan datang kalau bukan aku yang cari. so , statement tu dahh jelas mmg aku yang suka cari masalah. pastu , serabut kepala otak sendiri. like macam menangguhkan assignment yang berlambak. last minute baru buat. hahahahaha.

8) Aku pakai NOKIA BLACKBERRY TORCH. :DD bangga gila pakai ncet nii. campak kuat mana , rendah dalam air pown tak rosak. berjasa gila ncet nii kat aku. since dari form1 aku guna sampaii laa skrg. setia gila! :DD

9) Satu situation yang di imaginasikan oleh Ezzy. '' mien , kalau macam accident jadii. kau prefer aku campak laptop kau andd selamatkan kau atau selamatkan laptop kau baru selamatkan kau? '' dengan muka yang selamberrr gileerrrr aku jawab ; selamatkan laptop aku dulu , baru kau selamatkan aku. kalau kau accident sekali pown , benda first aku check , laptop aku. then , baru aku tanye kau ok ke tak. :((: materialistik! Haha not officially laa , just kalau barangbarang aku je , aku jadii materialistik gila babi. barang org lain lantak korang laa. :DD

10) tarikh ; 24 / 4 / 2012 , since pukol 2200++ macam tu sampai sekarang 25 / 4 / 2012 , 0530 , still berada dalam keadaan yang teramat segan gila. mmg suprise habis laa kann bila tetibe kau tarik aku ajak jumpa mak kau andd cakap , '' nii laa bakal menantu ibu ''. aku dah macam , like what? ==' lepak kat Steven , aku kene soal siasat dgn parent kau. hebat sgtsgtkan? ==' OFFICIALLY TAKEN BY KAU. ;D

photo challenge ~

DAY 10 : PHOTO THAT MAKES YOU LAUGH






family means everything to me. ((: we had joy , we fun , we had it all together. no matter how hard our life , still family is the first thing. so , gamba gamba aku dgn family aku. tak kisah laa family besar ke kecil , mmg slalu buat aku gelak. nak nak kalau di comparekan zaman 80an dgn sekarang. gelak gulingguling waa cakap luu. hahaha. besa kecil tggi rendah semua ade. May God Bless You All. ((: <3

AEROSMITH !

band title. entry sedih. jangan baca kalau rase aku mntk simpati. aku tulis sebab aku taktahu nak luah kat sape. aku dah text Siyah. tapii , aku still menangis. nak kate aku bebudak , menangis bagaii. aku tak kisah. but , satu aku nak tekankan kat sini , AKU BUKAN MENANGIS SEBAB BF/BFF/WHATEVER F! yerr , airmata aku sgt berharga andd aku taknak siasia kann. aku menangis sebab lagu , I Dont Wanna Miss A Thing. kenapa? sebab beliau yang kenalkan aku dgn band nii. andd lagu tu juga , lagu first andd last beliau kenalkan kat aku. korang karoke laa lagu jiwang macam mana , lagu someone bagii kat aku tapii someone tu dahh pegii dgn budak lain. aku tak buat pape tindakkan drastik or pape pon. but , please! bukan lagu nii! for sure , masih takde yang nyanyi lagu nii tyme karoke dgn aku. ((: sebelum aku berubah mase aku ade kat bawah laa maksudnye , beliau muncul dalam mimpi aku. since dari mimpi tu , aku jadii kuat. kuat utk hadapi segala benda even sorangsorang. aku still kuat. dalam edop aku , if orang tu tak hormat family aku. sampai mati aku benci dia. ade sorang dalam list buat mase skrg. sape? budak hometown aku juga. bukan salah sapesape aku jadii teruk DULU , aku yang salah sebab nak sangat try something new. family aku bg didikan yang cukup kat aku. aku jew yg siasia kan. takde istilah pengaruh kawan dalam hidup aku. IMAN aku yang rapuh DULU. alhamdulilah , skrg aku beransur mendaki keatas. kemunculan beliau dalam mimpi tu menceritakan segala benda. mengubah aku dari semua segi fizikal dan mental. wondering kenape dan siapa beliau? biase kalau korang blaja BahasaMelayu , Beliau digunakan utk golongan yang ade pangkat. yerr , beliau yg aku maksudkan sgtsgt berpangkat. beliau berpangkat seorang AYAH kepada kami TIGA beradik.


ALLAHYARHAM SAHMIR BIN ALIAS
I DO MISS YOU A LOT. )':
HANYA LINANGAN AIR MATA.
DAN
AL - FATIHAH MAMPU KAKNGAH BUAT.

FAMILY !

malam malam makan mcD baru style. :DD
siap dgn ice cream skali tu.
ohh , that ice cream for my mom , ok?
superdupper cool kann?

seorang kakak yang mempengaruhi adik. ((:
tapii , sgt baran bila adik cuba nak buat ape yg penah di buat dulu.
sbb taknak si adik rase ape yg di rase nye dulu.
rock on!!! yeahh!!

ok! nampak gigi taring tu?
aku admit , aku seorang vampire.
aku jarang keluar siang sbb takot cair. :DD 
jeling jeling , kau menjeling.
senyuman mu menggoda.
aku rase macam dahh slah lirik jew. 
at WANGSA WALK.

haha. aku post pic nii kann fb.
ramai gila like.
wwweee~
aku bangga letak gamba nii daripada gamba kissing dgn boy.
ppuuuiii~
siyezly , aku tak penah buat macam tu. rase macam murah sgt weyhh.
* lantak kau laa nak kate aku kuno ke ape?!

lagii gambar makanan.
benda wajib buat bila keluar adalah MAKAN.
thats my family! <3 
like macam batak kann?
memang laa batak!
first time dalam hidup aku makan MARRYBROWN.
nii pown sbb Mb bukak kat BatangKali.
kalau takk , mmg tak penah merasa laa. :DD

makan di buaian. <3
akak dekat cashier tu comel. ((:
btw , my hometown dahh macam danau kota.
everynight mesti sesak.
siyezly , everynite! aku tahu laa.
sbb aku tiaptiap malam aku keluar. ((:

* sedang study for Biochem esok sambil dgr lagu sambil online fb sambil tulis blog sambil makan sambil tgk tv sambil minum sambil texting sambil menahan nagntok sambil packing barang. ((: macam macam benda boleh buat even dalam sesaat pown. ((:

photo challenge ~

DAY 9 : A PHOTO THAT YOUR HAVE TAKEN.

aku tak berbakat langsung dalam taking picture semua benda nii. tapii , tak salah kau aku try. aku takde NIKON atau DSLR. aku hanya ade SONY ERICSON XPERIA X8. tu pown dahh bg adikk aku guna. untung laa adik aku tu. ==' aku bg dye gune pown sbb malas nak jage andd tak mampu nak jage. since aku gune ncet tu , credit memanjang habis. so , skrg , aku gune NOKIA ' BLACKBERY ' jew. haha. tak faham? abaikan~ :B



see , i told you guys. aku mmg kayu bab abab camera nii. pic atas taken at Sungai Tua. second pic , cupcake mase majlis kawen jiran aku. di edit? sebab yg original pic tu entah mane hilang , malas aku nak cari. haha. so , judge it by yourself. jangan suruh aku amekkan pic korang. sebab aku mmg tak reti. :DD

photo challenge ~

DAY 8 : RECENT PHOTO OF ME.


picture taken on 14 / 4 / 2012 at TAMAN HANECO , KAJANG. E-day anak pakanjang aku. ok! weird kann? even , berbaju kurung aku tetap cool andd rockz! Haha siyezly , Nasi Arab diorang best gila~ lauk pown style. engage pown dah macam kawen dah skrg nii. hebat~ aku dulu tak ngam sgt dgn diorg nii. tapii , maybe sbb faktor umur bole buat aku serabotkan kepala otak diorg nii. mungkin~  Haha ok! skrg fb aku dipenuhi oleh sedaramara sepupusepapat. japjap , apahal tetibe masuk pasal fb? eeerr ==' aku mg suke lari topic. Haha taklawaklahweh! :D  btw , really had a nice day kat situ mase tu. :)) thanks <3

muke aku  pelikk. =='

masih rockz!!!

photo challenge ~

DAY 7 : PHOTO WITH BESTFRIEND.

kisah sebenarnye macam nii , aku sgt  laa susah utk menganggap someone tu bestfriend aku. andd bile aku dahh anggap someone tu bestfriend aku , aku akan straight cakap , '' you're my bestfriend ''. takpecaye? pegii tanye siyah. akku slalu cakap camtu dgn dye. hahaha.

so , this is it.
PUTERI AINUR RIZQ. <3
adik merangkap bestfriend aku. dah dua bulan jugak laa aku tak jumpe dye atas sebab tertentu. andd aku pown tak brape nak faham dgn dye. secara jujur nye , tyaptyap bulan mesti aku akan jumpe dye even skali. tapi , buat mase skrg , dah dua bulan aku tak jumpe dye. terus aku dgr , dye buathal memacam. so , aku macam nak perasan sikit laa. dye buathal sbb nak perhatian aku. ( fcuk! ) takpetakpe , kau tggu nnt aku balik. aku basuh kau kawkaw punye. :B

bestbestbest friend ever!
SASI RENUKHA , NORSAMSIYAH , NOR ATIKAH.
korang terbaekk.
bebudak same scola dgn aku dulu. still keep in touch sampai skrg.
siyezly guys , miss the moment bile kite pakat nak kene kan semua budakbudak yang masuk bilik kite andd tibai diorg dgn bantal. pastu , lanyak reramai. gila gempakk weyhh!~ 

officially , she is truetrue bestbest friend.
see~ aku boleh pakai '' comel '' gila bila dye suruh.
haha. aku sgtsgt beruntung kenal dye.
as you all know , dye laa satusatu nye membe yang ade dgn aku.
trime aku dari semua aspek.
mase aku kat atas , kat bawah andd aku tgh naik keatas balik.
dye slalu ade utk aku. thanks siyah! <3

tetibe ade pic hardcore plakk. motif? music is my bestfriend also. genre ; HARDCORE , HEAVY METAL , UNDERGROUND. sorry , aku bukan nak kate ape laa kann , tapii , aku kurang sikit laa dgn lagulagu yang tangkap leleh. boleh dapat mimpi ngeri weyhh. so , antara lagu wajib dgr , DONT DISTURB MY LIFE by THY REGIMENT andd DIARI DEPRESIKU by LAST CHILD ( lagu nii mmg slow sikit. tapii , lirik dye ade yg terkene kat aku juga sikitsikit. )


photo challenge ~

DAY 5 : A PHOTO OF A FORMER CRUSH.

first , sorry too Mr. E coz stop this challenge dalam jangka masa yang sgt lama. aku pown dahh explain kat kau sebab ape kann? sorry again. secondly , picture nii di edit agar tidak mengeruhkan mane mane hubungn. ((: third , aku specific kan title nii , just ex - boyfriend. maksud mendalam yerr di situ. :DD so , here is it.


name wajib di rahsiakan. bertahan selama 3tahun plus minus laa. aku malas nak take note sgt part tarikh tarikh couple bagai nii. haha. aku sgtsgt susah utk sygs sape sape. yepp , susah sgt. aku bole ckap sygs tu , tapii , payah laa nak capai tahap 100%. sebab? aku malas. ((: terbaekk punye sebab. haha. then , kisah kitorg putus sbb ......... ppsstt~ tidak mahu  mengungkit sejgala sejarah. maaf! cukup sampai di sini , ok? aku taknak cakap lelebih. aku pown mmg happy gila dgn kebahagiaan dye skrg. ((: hope kau stay dgn siDIA forever. engat janji , VVIP place utk aku. ((: andd yes , kitorg still friends. hanya contact atas sebab sebab tertentu.


PLATINIUM LAKE CONDOMINIUM 13 !

abaikan post kat bawah nii sbb aku tgh addict dgn lagu MayDay Parade atas alasan yang tak berapa nak kukuh. ( ohh~ this band is sssooo rocks * tipu je ) Haha. ohhh , yaa. malam yang sgt tak berapa nak btol. perjanjian di hantar pukul8.30 nak turun melepak , tapii , hakikat nye , pukul9.30 baru turun. malangnye , nak menunggu kau turun tu , aku sempat pegii bank , kau tahu? malas nak ungkit sbb aku pown kengkadang jenis yang macam tu. bak kate kumar ; KALAU NAK JANJI DGN MIEN , MAKE SURE MASA NYA 2JAM SEBELUM YANG DI JANJIKAN. thanks kumar. kau sgtsgt pandai memerli aku. ==' back to basic , lastlast aku yang kene teman Ezzy pegii MyMydin nak cucuk duit. aku pown mmg free jew malam nii. so , follow jew laa. dah sampai depan kedai Pak Arab.

Ezzy ; Mien!!
Aku ; Apahal?
Ezzy ; dompet aku tertinggal.

aku punye laa menyirap sampai Brader Baju Hitam bole follow aku cakap , '' sabo je laa ''. so , kembali ke pv10 semula. tggu Ezzy amek dompet sempat aku on call dgn ......... hahaha. bertapak semula ke MyMydin , dahh ade duet , ape lagii. makan tyme! ((: lepak SitiZubaidah pekene Char Kuey Tiaw mmg tiptop laa waa cakap luu , RM4 satu. ((: lepas makan , dgn makanan tak hadam lagii , di tambah plakk makan YongTauFu , RM1 satu cucuk. kuah dye mmg best laa! tapii , takbole lawan brader yongtaufu kat pasar malam KKB. ((: dgn makanan kat tangan , berjalan merayau di Uptown Danau. tgh syok berjalan cuci mata , boleh plakk blckout tetibe. mmg terbaik laa! lepak tengahtengah jalan japp. motif? penat~ Haha. meneruskan perjalanan pulang ke pv10 sambil menendang penghadang lampu. benda tu bulat macam bola , tapii , keras sikit. ((: dahh sampaii destinasi , duduk lepak online sejam. then , terpikir satu keje gila! yeahh~ meredah ke tempat yang aku baru skali jew masuk situ , PV13! taman kat situ mmg gempak habis laa weyhh aku cakap. aku rase macam heaven kejap dok situ. kenappa kejapp? sbb kitorg kene kejar dgn pakguard. HAHA. motif kitorg lari sbb duduk di kawasan larangan. lepas pukul10 , mane bole lepak taman. lagipun , tu bukan tempat aku. kalau tempat aku , relax jew. ((: terbaikk gila! lame dahh tak buat gila macam nii. then , meneruskan kegilaan lepak kat taman pv10 plakk , dgn harapan agar pakguard mengejar kitorg lagii. tapii , malang nye , takde pown yg kejar. haha. amek tempat yang lagii dangerous , tepii swimming pool lepak memekak sampai pakguard sampaii. percaturan yang salah , pakguard nii , tak kejar pown boleh dok lepak dgn kitorg lagii. agak kecewe yerr di situ. ((: dont be worry~ tak lame lagii , PV12 punye taman plakk jadii mangsa kitorg. Hahahahaha. thanks weyhh sbb follow up aku buat keje gila nii. aku tahu , kalau Mia Yayyuen ade mesti aku kene marah kawkaw punye. :DD