BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

PRACTICAL BIOCHEMISTRY~

Im a student. I <3 Study! no time to fooling arouund ( auta! ) hahaha. siang bersuka ria , malam study recall and review. thats how i manage my time. sgtsgt tak teratur andd teruk. AMARAN KERAS : TIDAK PERLU DI CONTOHI. ((: act , this is not my first practical laa. just aku rase , practical nii paling gempak. haha. topic ; test for sugar in URINE. mangsa ; Akmal Ashraf a.k.a Sol. ((: thanks for donating your Urine. :3 face mask andd gloves wajib pakai. hahahaha. groupwork kami buat kali ketiga di puji oleh Lecturer. sebab result yang kitorg dapat menepati citarasa. :3 bangga nii. as ussual , next course work is lab report again again andd again. sampai laa aku keje , benda penting kena buat adalah report. masa paling sesuai utk buat report adalah 1 - 3 pagii sebab line broadband sangat active masa tu. yyaahhoo~ sambil online sambil layan HeavyMetal sambil tengok TV , siap jugak report aku. wwee~ bila report dah siap , kemas barang , open game laa ape lagii. LEGEND OF LEGAIA! haha. ok! runing out of topic gila dahh nii. so , from this practical , i' ll like to share something laa. sebab makcik/pakcik diorg salah faham pasal Urine nii. Urine Have Different Colour. ((:


pemakanan , minuman and kesihatan mengpengaruhi colour of Urine. kebanyakkan sakit dapat di detect melalui Urine Test. boleh juga di detect melalui Blood. ((: then , CEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI. hahaha.  moral nya ; setiap kali korg '' buang air '' , tengok laa colour ape. agak agak gelap colour nya , banyakbanyak kan laa minum air masak , biar di cuci segala kuman ( ikut bahasa makcik/pakcik ).

* waiting for 8HOUR HISTOTECHNOLOGY PRACTICAL.
* dulu study dgn DIA. skrg , DIA dahh ade org lain , kene laa study sorang. )):

0 comments: