BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

photo challenge ~


DAY 4 ; PHOTO THAT MAKE YOU HAPPY

second home! 
second family!
iloveyousomuch!

this pic make me smile.
sgtsgt!
sbb , aku yg suruh dye pakai tudung tyme nii ((:

MAN kat sbelah tu <3 
ika , sila kan jeles. 
mia , aku tak tinggalkan aku. stop hug aku everytime kite jumpe ekk?

FRIENDSHIP!
since darjah satu sampai sekarang.
baik buruk jahat kejam aku semua dia tahu.
aku tak mampu utk hide pape dari dia.
sbb last skali , aku akan cari dia utk share semua benda, 
siyah , iloveyou!

memory. again.

zaman MYSPACE dah habis. kini , zaman FACEBOOK. akan datang , TWEETER. biase laa hidup ni berubah ubah. so , bile dah ade yang BARU. maka , yang LAMA dilupkan. aku? masih buka lagii MySpace tu , even , takde pape kan. sekurangkurang nya , aku tak lupa segala kenangan kat situ. aku menggedikz , menggatal , sume laa. biase laa , tyme tu zaman sekolah. hormon nak tahu semua benda tu membuakbuak. nak ada semua benda yang orang lain ada. tu semua DULU. skrg , aku nak STAY dgn ape yang aku ada. cuba utk tidak HILANG apa yang aku miliki. tengah aku bace bace komen , tetibe ~


berjelar macam karangan kann? banyak kali aku baca benda nii , baru aku faham. DULU laa. act , she is brave enough utk tegur aku. ((: oke! part bawah skali. Novel or Short Story? i would choose Short Story. sbb? life is too short for me. segala yang aku ade , everything is in the short tyme. then , hilang tanpa kesan. i've try so hard. untuk stay like Novel. malang nye~ sampai saat nii , aku dah give up dgn semua benda. yeahh , gelaktawa aku hilang entah kemana. segala gelaktawa berakhir 26 / 1 / 2012 , 1800++. sgt malangkan nasib aku? mmg malang! but , thanks too budak kat atas tu a.k.a my sister coz menyedarkan aku semua benda. yeahh! everything babe! thanks juga kenalkan aku dgn family kau yerr , dikk. * i miss called you adik * last skali panggil camtu mase text nii ;

skrg dahh tak kann? skrg , panggil '' aku kau '' much simple andd mesra. maybe! bytheway , thanks for the memories babe! ((:

im your SUPERHERO. ((: oke! aku perasan , tapi , kenyataan kowt. kau bercerita sampai kena marah dgn mama. haha. segala benda kau cerita kat aku kann? kau tak tidur malam sorangsorang pown kau cerita kann? then , kne bahan dgn aku. :DD
thanks weyhh. thanks a lot mama , dady and all siblings. ((: iHEARTyouall!


25 / 1 / 2012 ~

i got a bigbig day tomorrow! kenapa? sbb , entah! Haha act , aku nak share yang aku SUKA 19! kenapakenapa? sebab tarikh tu best gyle. kebanyakkan sweetmemories aku terjadii pada 19! yeayy! big day tomorrow? Haha planing skadar melepak dgn siyah. tapii , taktahu laa kemane pergii nye lepas tu. rumah LOVELY AUNTY. maybe! not sure diorg ade umah ke tak , aku tak confirmkan pown. Haha hatii sedang berbungabunga menanti hari ecowk ((: mood? masih dikawal. malas nak bisingbising. siDIA sedang di lamun angan angan oleh yang BARU. so , like macam taknak amek port sgt. nak ctew? ctew laa. aku dah kenal sgt perangai dye. bile tgh lepak dgn yang BARU , text aku , call aku , sume tak dilayan. then , aku pown keluar blaa merayau kemane saje yang aku nak. tak pown , carik sg. ((: ohh , SF? thanks coz be my listener. ((: MAA , go and take your medicine. takkan nak tunggu aku hempuk kepala , baru nak makan ubat? :3  MES , 11 / 2 / 2012 , aku dtg Dopple Cafe. confirm! GIGS time! DESTROY THE SATURDAY! \m/ MI , untung laa , pindah damansara tak bgtahu aku. bile nak hang lagii? :p Ikhwan peneman setia dikala aku berduka. bila aku happy , aku tinggalkan kau. perkara biasakan? nnt kite lepak kat simpang genting lagii. dgn abg bob sampai mabuk. wakaka! :B TAJ , nnt kau dtg keje kat KL , oke? bole aku mntk ubat kat kau jew if aku sakit. kau kan ahli farmasi terkemuka , kann kann kann? Haha siyahh siyahh , dtg laa padaku. aku sgt excited nak share every moment nii. sgtsgt! 


* tetibe teringat satu situasi.
AKU ; aku akan tgk kau dari jauh. tapi , bile kau ade antara darat dan laut. aku akan tarik kau utk ke darat walau dgn ape care skali pon.
A____ ; kau mesti tarik aku! make it promise , oke? janji!
kau buat aku happy. lupe semua masalah aku. sbb aku suke dgr bebelan kau walaw pown aku tak berapa nak faham. ((: thanks for put 100% trust on me. and treat aku as someone special in your life. aku dapat rase , bile aku jumpe kau dgn kwankwan kau. ((: rindu nak hug andd letak kepala aku atas kepala kau macam tyme karok 17 / 12 / 2011 dulu. :D

photo challenge ~

DAY 3 : PHOTO OF SOMEONE YOU LOVE.
FAMILY <3 <3 <3
mase nii dalam lift kat mall ape benda entah kat Shah Alam tu. picture mmg gegar  , dahh name pown dalam lift. andd camera aku tak semahal camare korg nk dapatkan nice shoot! oke! family aku best sbb aku bole cerita sume benda dgn diorg , personal or non - personal. but sometimes , aku macam tak berapa nak cerita sume benda. pendam dalam hatii , simpan sorangsorang. bile dah tak tahan , layan GIGS laa , ape lagii. tak pown , tdow andd terus tdow. yela , kalau nak cerita ape yg aku pendam , kne cerita dari mula kann? so , kemalasan teramat sgt laa. :))

FOSTER <3
doesnt matter laa nak cakap ape pown kann? aku tahu , diorg foster aku. since zaman scola until now. <3 <3
aku selalu dahh kene kutuk andd cakap blakang pasal benda nii. sikit pown tak heran maa. jujurnye , mmg aku rapat dgn diorg. share probs , carik solution. naknak dgn kakdeena. ((: she know me well. even , tak sepenuhnye. yela , darii aku form 1 plakk sampai laa skrg. gyle tak rapat? Haha for sure that , family diorg nii kenal aku better laa ( exception utk salah seorang dari tiga org nii. sbb? aku tak yakin lgsg yg aku dgn dye akn kekal ).so , sampai parents mereka yang dua org tu , put all their trust on me , 100%! tanggungjawab dan amanah kene pikul and laksana sebaik mungkin. <3 bytheway , all of you still a part of my family ((:


S A H A B A T !
man , miera , ika ((: 
all student ex - student skkkb1 . batch 2000 - 2005 <3
* yang ade andd takde dalam gambar ((: 
all student prinsip akaun batch 2009 - 2010 <3 
jenis yang berkawan dari zaman scola until now. ((:
thanks for all the advise yerr Ustaz Tafaqqu Fiddien. :3
Nurse yang sgt kreatif bile buli aku. membuat aku teringatkan kakdeena.
thanks for everything , Normaliza. :))
geng - geng lepak - ing aku laa :))
* exception utk pompuan sebelah aku tu. aku jarang lepak dgn dye :))
the cousin <3<3
* iwan , cdot and siti BADariah. 
Training for Usahawan Muda years 2009 ((:
* tiwnkle twinkle little SHALI ((:

so , this is antare shabatsahabat yang selalu menjadii bahan buli alu. oke! as yang koraang tahu , aku sgtsgt payah nak sebut ayat nii. '' YERR , AKU SAYANGS KORANG! '' yang laen bukan tak sygs laa , sygs jgk. tapii , takde laa macam diorg. diorg kire like macam high class laa. wahh~ Haha

photo challenge ~

DAY 2 : A PHOTO OF YOURSELF A YEAR AGO !


aku mmg hot andd comel. takpuas hatii? mehh jumpe aku. Haha act , tyme nii , tgh menanti my mom yg still berborak dgn geng geng dia. biase laa , makcik makcik kalau dahh berjumpe kann? borak tak engt dunia , yang jadii mangsa kutukan , anak anak sendiri laa ape lagii. so , tidak berapa tahan di bahan , tu yang aku melarikan diri , duduk dalam kereta dgn adik aku. Haha ape? nak kate aku teruk laa tu. tak kisah pown. Haha ppsstt~ aku mempunyai pipi seperti tomato. so , jgn jeles. :DD


akhir tahun lepas. :)) moshing at Youth Day Out! gempakk shiakk! mmg layan laa. check out older post if nak tahu kann? :DD 
oke babe. chillax~ got a big day tomorrow :DD

photo challenge ~


for sure , aku taktahu pown. ape function benda nii ==' tapii , di sebabkan telah di suruh andd di marah. so , aku buat laa ape yang di suruhkan. starting Day 1 with ; my facebook profile photo. ==' 


taken kat R&R mane entah. but , for sure , tyme family trips to Pulau Pinang. :)) berserta dgn profile name. search -> add friends. bukan add enemy :)) bytheway , abaikan coment di status tersebut ==' PakLan mmg selalu kenakan aku. sekali kalau aku dah gunting rambut paanjang alaala mankidal tu , takpasal jew. ==' 
Day 2? choii~ dah name pown day 2 , tggu esok laa. :DD


nate mende pulok ni =='

baru lepas melihat picturepicture yg ade dalam slide , tanpe membace note yg ada kat bawah bawah tu. malas laa , tahu tak? kalau tahu tu , bagus. kalau tak , mehh aku tepuk dahii kau. memanfaatkan mase yang ade dgn meng-online-kan diri sebentar. serta meng-coment dan melihat inbox yg semak tu. Haha dok meng-ushya segala benda tetibe satu benda nii muncul kat inbox aku send by '' E ''.


huhh? nate mende pulokk nii~ takfaham aku ==' harus merujuk kepada yang pakar lepas nii. kepalahotak ni tgh senak dgn biolog andd chemistry , ape yg aku faham photo jew laa. ==' anyone someone , explain please?

F I N A L E X A M ! ! ! !

IN FINAL EXAM MOOD. NEED MORE SPACE  , NOT STRESS !

4 / 1 / 2012 - Medical Laboratory Calculation
5 / 1 / 2012 - Medical Laboratory Science
6 / 1 / 2012 - Generral Anatomy & Physiology
8 / 1 / 2012 - General Biology
9 / 1 / 2012 - General Chemistry

T H E N E W 2 0 1 2 !


countdown nye , aku berada kat Dataran Merdeka. ontheway ke sane aku membahan si Badariah ni kawkaw andd menjadii Jamal Abdilah didalam kereta. andd yg paling tak berapa nak seronok , ternampak excident , moto 2 orang India. sorang terlentang nyawa nyawa ikan , sorang maybe kaki dia patah. oke! sampaii jew , siyez aku cakap , senak kepala otak aku tgk ramai pendatang tu.( aku dokk dalam kereta jew , tak turun pown. malas ) Haha menghabiskan mase malam bersame , Aqiff , Cdot , Badariah ( kakak sy ni :DD ) andd lagii sorang gegurl dari Penang yg aku tak kenal lagii :)) pusingpunye pusing, last skali lepak makan kat Rawang sebab Bad dahh lapa. ( '' mengidam '' tomyam ) aku taktahu ape masalah dgn kitorg. just pandaii tetibe gelakk siap suruh waiter tu amek kerusi join kitorg gelak tanpe sebab ==' terlalu mesra agakk nye :)) lepas makan sume bnde , taktahu mane arah tuju , bergerak utk karok. masuk jew dalam tu , some feeling dtg dalam hatii aku. like macam RINDU. try avoid it dgn memekak lagu Bujang Senang :)) Aqiff Aqiff , aku suke kau nyanyi. sumpah! lawak gyle :DD  then , dalam perjalanan balik , si Bad ni buathal plakk , tetibe dokk tarik muke sampai bergadoh dgn cdot. aku sekadar mendiamkan diri. tggu keadaan cool~ sebelum balikk , singgah lepakk kat mamak ( Restoran Arbak ). aku dahh buat air mata kakak Bad nii menitis , sumpah! tak sengaja. aku tahu , kau nak luahkan something tapi tak sampai kann? chillax~ balikk jew umahh dokk lepakk citecite dgn ibu + awin :)) pukol 0600++ baru tdow :))

perjalanan 2011 aku? Haha sssoooo ggoooodd! sumpah! best! terbaek! mungkin kebanyakkan org cakap , 2011 is suck! tapii , bg aku ,its fun! siyez weyhh , AWESOME gyle! imagine , aku ade sume nye , my FAMILY , my FOSTER andd their FAMILY. :)) tapii ,  ade sikit cacat sbb malam tahun baru , ade laa sorang mamat ni buat memacam plakk kann? mmg mntk maki laa. ( dedicate to N ; aku kenal diorg dulu sebelom kau. so , kau tak bole senang senang nak suruh aku tinggalkan diorg! )

NEXT? aku ade final exam utk sem 2. aku di pakse study oleh si hati manis :p bukan awok janjy , awok nak study dgn saye ke? :)) best of luck utk semua laa ehh? aku taktahu nak taip ape dahh. mengantok , penat andd sentiase lapar. itu laa aku skrg. Haha bye!