BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

PARTY PV !

dah lama tak update , lalalalala ~ semua semua bagai tu. okayy  , done with intro. :D pemalaskan? biasa laa ~ hahah. dulu aku lepak lepak jgk , tapii , tidak seramai skrg. tak semeriah skrg. yerr , tak di akui laa. mmg dah ada yang cuba nak pecah belahkan kitorg. apii , buat taktahu. benda tu pown , aku dah settle kan dgn Qil and Feeqa. so , we're still friends.(: so , baru tak baru laa jgk kann? kitorg celebrate Jay birthday. okayy ! maybe laa tak meriah macam yang lain , maybe tak grant. tapii , kitorg had fun gila. :DD

yang berdiri tu Ahmad.
while , yg duduk tu adalah birthday girl/boy a.k.a Jayy. 

hand made cake by Feeqa.

amboii ~ mekk ! class kau. :D

walaupown hanya di RGK. ((:

hee ^_^ mien VS eis barang baik. :DD
thats red shirt girl , Qill. <3

at the end. :DD
ahmad , feeqa , jay , eis.
mien , qill , joe , intan.
non , fai , gab. 

maaf yerr Jay ! sebab disimbah dgn air busuk apebenda entah buatan Gab. dan serangan tepung habis habisan org tepung berserta sedikit gula. sory for everything. hanks for anything. <3

MIMPI?

benda ini terjadi dekat keluarga aku. bukan nak menghebohkan utk meminta simpati , tapi , nak sharing jew. sharing is caring , caring is loving , loving is? hahah. nak tahu , meyhh dtg jumpe aku tanye ape die. ok? cun! kisahnye bermula , ibu aku laa. mimpi ular hitam katanya. mungkin mimpi tu agak kelakar bila bila aku dgr balik , tapii , di tgk dgn keadaan aku , cara aku. haihh ~ aku kah yang terkena? cerita mimpi tu kalau di singkatkan , mk aku punye cerita lebih kurang camni laa. mula mula , ular hitam tu kejar mak aku. lepas itu , ular hitam tu nampak aku , aku pulak yang di kejar. aku tak kena gigit sebab mak aku kata , aku sempat bunuh ular tu. bagaimanakah? haihh ~ pening kepala dokk fikir pasal mimpi nii. sampai research kat ggoooogle bagai. ade yang negatif ada yang positif. so , agak tak puas hati dgn ape yang aku dapat dari mr gooogle. aku terus cari Cicak. sebab aku tahu , bapak dye tahu bab bab camnii. cerita punye cerita laa dgn si Cicak about a week jugak laa. bapak dye kata , kemungkinan besar aku kena SANTAU ANGIN. apakah itu? sumpah! aku mmg bodoh bab bab macam nii. -,-' dalam masa yang sama , byk plak dugaan aku terpaksa hadap -,-' tapii , gua maintain cool jee. ((: dgn gua punye dompet boleh hilang. segala benda hilang sampai nak makan pown , roomate punya simpati. haihh ~ mmg down gila. pastu , ade satu malam tu , aku tak engt hari ape , boleh plakk aku dok terbatuk gila babi punya batuk sampai nak berdiri pown tak mampu. kalau nak di ikutkan , mmg terbaring jew laa. tapii , aku gagahkan jugak , aku keluar duduk melepak dgn Erry , Feeqa kat mamak. esok dari hari kejadian nii , Intan boleh kata , tyme aku duk terbatuk tu , aku asyik tenung dye. sedangkan , aku yakin , aku pandang lantai jew. takde motif nak pandang dye. -,-' sampai laa , bapak Cicak tu , suruh aku jgn tdow sebilik dgn Intan sbb Intan jenis yang lemah semangat. so , aku pown yerr kan jew. risau dye plakk yang terkena. aku pown sebenarnya , taktahu jauh mane kebenaran SANTAU ANGIN tu. sama ada btol atau tak. kalau tak , alhamdulilahh ~ kalau btol , alhamdulilahh bencana di turunkan kat aku , bukan kat family aku. sebab aku rase , aku mampu utk tanggong semua nii. ((: takpee laa , UJIAN DIBAGI KAT AKU UNTUK SEMENTARA , NANTI KALAU AKU DAH LULUS UJIAN DARI DIA. DIA AKAN PULANGKAN SEMULA APA YANG AKU HILANG. aku buat tak pecaya hantu , cuma kepercayaan aku terhadap DIA lebih tinggi. so , kepada siapa yang nak menyantau aku or membuat aku percaya aku terkene SANTAU , its such a great work! ((: selagi aku tak lupakan DIA. selama itu , aku di JAGA oleh DIA. insya - Allah. ohh yaa , dua hari lepas mak aku mimpi kan , ade makhluk suruh mak aku susu kan baby , tapii , dalam mimpi tu mak aku teringat , malapetaka kalau menyusukan baby tu. terus mak aku , bagi baby tu kat makhluk tu and makhluk tu yang susu kan baby tersebut. now , apa pulak makna mimpi tu?

News!



kenapa aku tetibe masokkan isu nii? sebab baby nii di buang di surau sebelah tempat aku stay. ok! perasaan aku bila dapat tahu benda nii? haa ~ senang jew. kalau aku tahu sape punya angkara , aku sumbatkan dia dalam beg macam dia buat kat baby nii. camner nak sumbatkan? kerat 44! :DD tu serious! maybe laa nii kot , bahana dari sambutan hari Merdeka atau NewYear bg sesetengah manusia yang otak ade kat kepala , akal kat kaki ! pecaya atau tak? tengok laa tahun depan , mesti kes buang baby akan menjadi jadi selepas 9bulan dari sambutan NewYear and Merdeka. nii yg kita tahu , yg keluar berita , mane yg kita taktahu , tak keluaar berita , tak jumpa , astagfirullahhalzim ~ hanya mampu berharap dan berdoa supaya keluarga aku , aku dan para kenalan , takde laa yg tergamak sampai buat camnii. 

so , lepas beberapa hari dari kejadian jumpa mayat baby kat surau al - falah. terjadi satu kes bunuh diri kat PV13. lebih tepat , 11 / 9 /  2012 , around 12 - 2 agaknya laa. sebab bg aku , sgt mustahil laa bnde nii jadii around 3 - 6. aku ada kat PV13 , melepak kat taman tu , tak nampak pown makhluk terbang -.-' bak kate feea : takkan laa dia nak terjun depan kau plakk -.-' bukan laa wehh , aku just tak dengar bunyi org menjerit , bunyi org terjatuh ke apebenda ke. sunyi sepi jew time tu. yang aku perasan , ramai org Somalia dok alu lalang -.-" camner? releven tak kalau aku cakap , mesti kejadian bunuh diri nii ade kaitan dgn baby yg di buang tu? sama sama laa fikirkan. selamat beramal ^_^

* aku tak kisah berkawan dengan siapa pun , tapii , if kawan aku tu mengandung pastu gugurkan dgn sengaja. mmg silap besar laa! tak kau , aku gugurkan macam baby tu atau aku pecahkan segala benda yang ada kat kau! take note!


RAYA 2012 !

as title there , i would like to wish , SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN! kbye ~ hahah. kidding yg tk brape nak mjadii. bbooo~ raya tahun nii , seperti raya dan harihari biase laa kann? kurangkan menaip , banyakkan gambar ((:

macam org lain laa kann? salam mintak maaf bagai. tapii , yg nii budget budget jew. skadar ingin berposing kasi promote dlm fb , twitter dgn blogg :DD hakikatnye , tak mintak maaf pown sebab tak sampai 5minit lepastu , mesti akan bertekak. again again and again. bukan marah atau maki , sekadar gurauan bernada tinggi. kau mampu? hahaha.

sementara nak tggu mereka bersiap. apa lg , ber - bbm laa seketika. ohh yaa , maybe bunyi agak bangga , tapii , kisah plak aku kann? aku yang usaha utk dpt kan duit tu. so , dapat laa aku berry hitam yg tak seberapa tu. masih bersyukur ~ alhamdulilahh ~ tercapai hasrat nak ber - berry hitam :))

lepas dahh siap siap , destinasi utama setiap kali raya : TANAH PERKUBURAN ORANG ISLAM RASA TAMBAHAN. menziarahi pusara , Ayah , Pak Long dan Nenek :'( al - fatihahh ~

after that , tak tahu kemana nak pegii. so , aku menapakkan diri ke Restoran Nelayan ((: orang lain , raya kat umah. tapii , aku tahun nii , beraya di atas jalan raya. merayau kemanamana ((: sebab bg aku , raya ke tak raya ke sama jew wehh! yg membezakan , aku pakai bju kurung tyme raya , tapii , hari biase mmg jarang laa aku nak berbaju kurung bagaii :DD 

* ohh yaa , i've done my final exam! \m/ ape tggu lagii , berjimba jimbo laa wehh! :DD

K A W A N !

keadaan yang petak sebab tak boleh tdow even dah 24hours membuatkan aku rase nak ber -talking to the moon walaupun dah takde moon. ( psstt~ roomate tgh tdow  , malas nak kacau -.-' ) intro dgn , KELAS DAH HABIS! wwweee~ tggal nak hadap FINAL EXAM lepas raya. damn! agak mengarut bila aku boleh study tyme cuti. even , tyme tak cuti pown aku stdy jgk. ((: mungkin laa sbb kekurangan stdy membuat marks aku same jew dari awal dulu. skrg nii , azam baru bhaii. lepak tetap lepak. study masih study. everything can be done in single second. ((: kebanggaan terjadii bila Mr. E mendgr lagu Sleeping Tiger. dan dalam masa yang same , aku turut dgr lagu tu. motif bgtahu? entahh , saje buat panjang ctew , bia korang bosan baca. lalala~ wehh wehh wehh , nak tahu tak? benda paling berat , bila someone tu lebih percayakan kita daripada ape yang kita sangka. -__- seriously! bangga tu ade laa , tapii , aku rase macam , '' layak ke aku utk di percayai? '' ==' bercakap ohh tak , menaip pasal KAWAN. lain org , lain pendapat , ok? bgtahu awal awal , mane laa tahu kot kot kene carut macam artis tu kann? tteettt~ hahah. aku boleh kate , kebanyakkan kawan aku terasa dengan ayat nii , '' AKU TGH SUSAH SEKARANG NII. JGN CARI AKU. NNT AKU TGH SENANG KORANG DATANG LAA BALIK. '' nahh~ hambekk! lokatt kat dahii~ ((: lot of friends yang aku ade ( ppsstt~ dalam friends list fb aku ade 500++ je , setelah 5tahun guna. byk ke? noobs sial! ) , mesti akan blaa tyme aku susah , dtg terhegeh mintak penampar kat aku tyme diorg susah. so , aku agak lali bila bnde nii keep on going. time by time. day by day. lantak pii kat depaa laa. ade aku kesah? (cakk cakk cakk~ ) valueable , bila aku dapat kawan yang selalu ade dgn aku , selallu maki aku , marah aku , care pasal aku. type of degil punye budak macam aku nii , mmg payah nak dapat membe yang bertahan lama. hahah. taklawak! -.-'

bg aku 24/7 pown , aku tak penah bosan lepak dgn dye.
sebab kegilaan aku dan dye sgt same.
older post sulu ade pic dye. SAHABAT!
dye , UPIN. aku , IPIN.
dye SAM , aku MIEN.
dari darjah1 samapai skrg , kitorg dapat title KEMBAR.
one and only bestdamnthingever!

tgk baju pon dah tahu , mmg sah bebudak class aku.
tak cukup quota lagii nii. ade yg tgh amek lab coat.
totally awesome dapat classmate yg gila.
sampai lecturer boleh garu kepala melayan kerenah kitorg.
tiada perkauman , tiada grouping bagai.
one class , one family!
sahabat KFC. agak terasa nak makan KFC , mntk kat diorg. dapat laa free. :DD
friends for benefit? tidak laa. ((: aku respect diorg.
no matter happen , diorg mesti akan give fully support kat aku. ((:
termasuk laa bila diorg gaji , diorg akan  ajak aku berjimba!
* kengkadang full house laa diorg belanja aku. :p
mula mula , Housemate. Pastu , Roomate. Then , Housemate. ((:
the only , budak yang same intake dgn aku. same rumah dgn aku. still stay same dgn aku.
permulaan 4 org termasuk aku , skrg tggal 2 termasuk aku.
kebykkan nye , dye akan buat aku teramat sgt petak dgn style blurr dye. -.-'
awesome part is , aku brust dye camner pon , still dye blurr and buffering. hahah. :))
currently , Roomate. Mak Tiri. Pengacau. Penyebok. Penyapu! :D
terharu kejap bila makcik nii buat pic nii , jadii DP lapptop and fone dye.
wweeee~ btw , dye sgt unik. sbb? dye ade HIGH NOTE.
bercakap dgn dye ibarat bergaduh. amazingkan?  -.-'
nahh~ hambekk. kau mampu?
berjalan dan berkawan dgn diorg? 
aku boleh berkawan dgn semua org wehh.
'' every people have their right to live ''
so , takpayah nak fcukoff sgt dekat bapok or pondan , ok?
* psstt~ sgt jeles dgn '' Kak Julie '' sbb dye mampu pakai heels yang tggi gila. dan aku tak mampu. -.-'
nahh~ lagii! pengkid pown boleh jadii kawan aku. :))
extreme pasal dye , aku boleh kacau dye. serabutkan rambut dye.
andd dye sgtsgt '' suke '' bila aku usikusik pipi dye. :DD
yg paling penting , dye lagii rendah dari aku. tu best! :DD

ape agaknye conclusion yang korang dapat bila bace and tgk segala benda haram jadah yang aku letak nii? tak dapat pape? ok! korang tepat! aku mmg tak sampai kan ape ape mesej , sje nak showoff kann? t(-.-t).
wake up laa wehh! dah pagii nii ( jam laptop 9.51am )! tak perlu kot nak pilih pilih kawan bagai nii. bengkok ke lurus ke , kalau ikhlas , tak salahkan? aku bukan nak defence or promote suruh korang sokong LGBT. just , wondering , kenapa susah utk yang '' lurus '' make a friends dgn yg '' bengkok ''? semua org ade kelebihan dan kekurangan. why done , yg kurang kite lebihkan. yang lebih kte tambahkan. faham? tak faham , pikir sendiri. think outside the box! bg aku , friendship yang best bila , aku boleh talk direct kat diorg. even , menyentapkan perasaan diorg kebanyakkannye. at the end , WE'RE STILL FRIEND. <3

gambar nii takde kaitan actually.
cume , kucing yang comel membuat aku upload pic nii.
:DD

damn true!


FINAL EXAM!

bersarang dah ehh blog aku nii? maaf laa , agak ke - bz - an sejak akhir akhir sem nii , dgn presentation , quiz , 3D model , bagai bagai laa. ==' ohh yaa , final exam aku lepas cuti raya , SWAG sgt laa kann? t(-.-t) kesah plakk aku? raya tetap raya <3 



teramat sgt hebat bila aku ade paper even hari Sabtu. damn! ==' braderr Doo mengajak aku mosh date hari ahad nye. patut kah aku pergikah? segala nya bergantung kepada duit ku. yeahh! ade panggil ringgit , ade yang paling dollar , ade yang paling rupiah , ade yang paling riyal! semua itu duit~ ooooo~ duit duit , dimana kau duit? duit duit~~ ( pengaruh lagu Hattan --' )

ok , nak buka dahh nii , makanan pown dahh sampaii , SELAMAT BERPUASA AGAIN! :D

RAMADHAN !


SALAM RAMADHAN BUAT SEMUA UMAT ISLAM DI DUNIA ! 
seperti selalu laa , mengharapkan Ramadhan kalini penuh makan makna. :))
IBLIS & SYAITAN dahh kene kurung , mane mane yg nak buat jahat tyme bulan puasa.
jgn korang nak tuduh Iblis dan Syaitan yang tak bersalah tu.
pegii cermin diri , salahkan diri sendiri sebab tak dapat kawal nafsu. :))
standard laa bro , tyme bulan puasa mmg byk cabaran.
thats really life!
so , puasa kalini akan di habiskan sepenuhnya di perantauan. :D
hanya utk 3 hari pertama puasa di habiskan bersama family.
nii jew kesempatan yg ade utk aku balik ke kampung.
lepas nii , tggu laa raya nnt baru aku balikk. :))
tu pown balikk kejap sebab kolej tak bg cuti lame. uuuwwaahhhh~ :'(
tak sempat nak lepak dgn sesape pown kat sini. :(
act , nak di ikut kan sempat jew.
cume aku yg malas. well~ manusia seperti aku yang selalu di hina agak rase tersisih bila nak bersama dgn mereka yg sentiasa berada di atas andd tak pernah di caci. :))
so , berbuka puasa di rumah jew laa. 
lebihh memuaskan. :D
simple kann? nii laa juadah berbuka puasa di hari pertama. :))
nmpk sambal tu , sedap kann? favourite sepanjang zaman. :D
nmpk ikan tu? tak nmpk klik kat gambar bg zoom in gila babeng! :D
karipap 6 ketul utk 3 org kirenye 2 ketul sorang. :B
sayur goreng tu hasil dari aku. huhuh. 

akhir kata yang tak berapa nak di kata , sebab aku rasa entry kalini macam bosan gila babeng , puasa laa jgn  tak puasa. terawih tu jgn buat macam pemilihan bola plakk. dahh nak akhir puasa a.k.a grand final , makin kurang group a.k.a orang yang memenuhi surau. ohh yaa , lupa nak mem - bangga - kann sesuatu , aku telah mengajar rakan rakan gigs utk terawih bersama. <3 wait for me yaa guys! aku balik KL nnt , kite penuhkan surau pv10 tu. wwweeee~ thanks a lot yaa Abe Weyy sbb memberi ceramah percuma kat aku everyday. ((:

I WONT FOTGET.

aku dalam keadaan petak seperti laptop aku. -_-' seperti biase laa , bila dahh petak macam macam keje aku buat. hahah. skrg nii , mencuri speaker sape entahh , pasang lagu mengarut kekuat , kurung diri dalam bilik dgn Intan andd Kak Ina. berjoget bagaii laa haii dahh macam orang mabuk jew kitorang nii. gelakk tetibe laa. hahah. bayangkan laa betapa petak nya kitorg masa nii. -.-'' lepas tu , aku teringat akan sesuatu. aku rase macam nak bercerita. so , aku sign in laa blog nii. 5 minit kemudian , aku lupa nak cerita ape. haihh~ then , aku tibai laa cerita ape yang aku tulis as title tu. specific tu , MEMORIES.


1 ) SAD MEMORY. 7 / 2 / 2006. PEMERGIAN AYAH TERSAYANG KEMBALI KE RAHMATULLAH. DI KEBUMIKAN DI TANAH PERKUBURAN RASA TAMBAHAN.
2 ) ever moment I spent with you is the moment I treasure. ((: with family dahh tentu laa. and also my foster. ((: aku taktahu dohh , maybe sebab life aku yang terlalu lebihkan family buat ramai member jadii annoying dgn aku. bytheway , aku tak kisah korang nak annoying bagai dgn aku. cukup sekali HILANG semua , TIDAK utk kali kedua. ((:

3 ) the moment bila aku camping kat mane entah. aku pown tak engt. tapii , kejadian yang jadii sgtsgt best. bayangkan , kalau camping mmg laa dalam hutan. pastu , dalam satu khemah ade 5 orang termasuk aku. one night tu , lepas basuh bekas makanan , aku tgk semua orang takde kat khemah. aku buat relax jew laa , maybe diorg berjalan kot. aku pown dgn perut kenyang , nak tdow laa konon nye. tetibe nmpk sorang membe balik. dokk lepak depan unggun api , aku jew yg bercakap , dye dokk dyam jew. tak pelik lagii sbb membe mmg jenis pendiam. lebihh pendiam dari aku. -.- last aku cakap , aku nak tdow. dye pown follow. elok jew baring , dye still duduk bersila sambil pandang aku cakap , '' ini tempat aku ''. dgn keadaan sgt pelikk , aku pon bersuara laa , '' kau dahh kenapa dohh? ''. then , dye kate , '' ini tempat aku , kawasan aku. '' aku tgk mata member merah semacam , aku pown , '' aku faham. esok kitorg blaa '' cakap macam takde pape jadii. elok membe melangkah keluar dari khemah , badan aku rase berat gila , nak bersuara pown tak mampu. ibarat di tindih dgn bulldozer wehh. berjam jgk aku tanggung sesorang , ade tersedar ade orang sentuh aku. aku terus bangun , '' korang pegii mane dohh semalam? '' membe muka pelikk jew , '' kau tu yang pegii mane semalam? kitorg cari kau penat tahu? bila kau balik? '' aku dahh blankk. then , macam yang aku cakap kat '' benda '' tu , aku cakap kat diorg , '' guys , blaa tempat lain jom. ade yang tak suke. '' sejak dari peristiwa nii laa , aku jadii obses dgn bnde bnde ghaib. sampai kengkadang , bila nmpk kelibat , aku terus pegii kejar. -.-' aku taktahu mane pegii perasaan takut aku. -.-'



4 ) moment bila aku di - make up - kan oleh Normaliza Bt Noth. apahal boleh jadii memory? hahah. seingat aku , aku tak penah ber - make up bagaii wehh. sampaii laa umur aku 18 tahun , beberapa hari selepas aku masuk KLMU. senior nii membuli aku , kawkaw punye. -.-' bekerjasama dgn Kak Atin. sorang pegang kaki , sorang pegang tangan. bayangkan , bertapa aku cuba utk melarikan diri. malang nya tak berhasil langsung. -.-' 




KIPAS-SUSAH-MATI.

wehh! exam dahh habis! ape lagii , lepakk laa. hahah. ohh yaa , harini dari pagii sampaii laa ke petang aku dokk melepak merayau meroyan mengamuk dgn Mr. E. ((: sape ehh Mr.  E nii? blom mase nye utk aku tunjuk kot.  soo , abaii kann , cukup sekadar korang tahu , dye sgt sgt cool~ duduk jawab exam sebelah sebelah , boleh discuss , lecturer kat blakang siap tanye , '' korang exam ke buat discussion? '' dgn muke selamberr berkata , '' duadua , boleh tak miss? '' heheh. balik je darii membuang mase bersama Mr. E , aku lepak dgn Maa andd Ezzy. budget kononkonon nak lepak kejapp jew , skali tgk Maa bawak turun gitar , mmg tak jadii ape laa kann? bace post sebelum nii , macam mane fanatic nye aku dgn suare dye. ((: empunya badan pown comel jgk. ( ok! sahh Maa bangga if dye bace --' ) hohoh. mekk kelate , memey laa comel molekk jee~ ((: seperti biasa laa kann , dahh jadii artis tu , mmg kene tunaikan permintaan peminat. dgn muka yg sgtsgt tak bersalah , '' Maa , satu lagu. '' ((: antara salah satu suara yang boleh bawak aku ke dunia lain seketika. ((: siyezz laa wehh )): suara dye best! dye karok live kat uptown nyanyi lagu ombak rindu , aku boleh jadii gila berdiri betolbetol depan stage tu. <3

video
sorry~ quality mmg hodoh. well~ just using a fone. pegii dgr suara dye , bestkan? ((:
thanks too Ezzy sbb jadii cameraman yang tak CONSISTANT! :D

Ezzy cakap , Maa cakap kat dye , takde sape penah minat dye. aku orang pertama. hahah.  masihh memegang katakata Maa , aku adalah first person utk tgk stage performance dye , kalau dye jadii artis. ((: lepas dahh lepakk dgn Maa. bergerak dgn Ezzy , menawaf uptown beberapa kali. ((: sempat berkelah dekat one booth yang buat Charity. sempat jgk laa beramah mesra , bergurau senda. Kakak tu sempoii habis laa. ((:  lepas dahh takde arah tuju , melalak sat dekat Merdu. ((: kali nii , di temani oleh Wan. btw , wan janji nak blanje aku makan dekat Kampung Baru. lalala~ Cinta Kristal by Wan sgtsgt best. dahh habis sejam , singgah lepak minum kejapp. then , budak dua orang nii berebut nak bayar. budget budget gentlemen je bila keluar dgn perempuan. perjalanan balikk yang awesome , dapat sakat Ezzy. ((: jerit serupa pondan laa luu~ baru lipas jew tu. hhaha. tak ketinggalan , Wan pown kira macam nak sakat aku , tapii , nasibb dye agakk baekk aku tak tersepak dye. :DD
Really Had A Real Good Time With You! <3

video
nii version Fatma andd Ezzy.
this is the first time , aku dgr suara Maa.
andd terus buat aku melting gila babeng!
* psstt~ abaikan suara Ezzy. focus suara Maa. <3

THINGS I CANT LIVE WITHOUT IT.

fuhhh~ nak tahu tak? ok , taknak tahu , tekan alt + f4. ((: nak tahu , tggu sat aku nak bgtahu laa nii. ramai yang kate , aku tgh bersedih skrg. motif? sebab aku hilang N , aku nak sedihh? hohoh. mmg tak laa jawab dye kann. laen laa , kalau aku dahh berTUNANG , dahh bergelar TUNANG org , tyme tu maybe laa bolehh sedihh sikit kot. hahah. pegii tgk ABC sampai Z. apebenda? malas? mehh aku tunjukkan , ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ. perhatikan I andd U. teori aku senang , I jauh dgn U. I boleh lagii berdiri di apit oleh H dann J , camtu jugak U , di apit oleh T andd V. make it simple , I still can live without U. hahah. mukadimah dahh habis , bace to the basic. ((: nak ber - sharing sharing dgn blogwalking andd stalker ( haii stalker! ) , THINGS I CANT LIVE WITHOUT. THINGS , ok? bukan HUMAN or PEOPLE. ((:


1 ) SonyWalkman <3 dilarang bercakap dgn aku bila aku tgh pakai benda nii. ((: ppsstt~ abaiikan cadar gambar cartoon tu ehh? :DD

2 & 3 ) Rantai dan Gelang <3 walaupun , rantaii tu , aku penah pakai skali jew. andd gelang tu tak penah pakai langsung. aku rase , macam bersalah gila nak bunuh diri kalau benda nii takde dgn aku. siyezz wehh! penahh gelang tu hilang sekejapp , not actually hilang , aku lupa letak katmana jew. hahah. meroyan dohh aku carik sampaii berselerak segala beg semata mata nak mencari andd memikir kan , ape laa nasib aku kalau bnde nii hilang. hahah. :D

4 ) Mr. Asus <3 even , kau kengkadang buat aku jadii petak macam kau wahaii laptop. aku still tak boleh hidup tanpa kau. kau sendiri tahu , camner keadaan aku bila Khaii , Mark dgn Ezzy melimpahkan air yang tak sengaja di buat lalu terkene kau. sawan habis dohh! risau kalau kau rosak. takdapat kau menabur jasa kat aku llagii ke kann? i <3 Asus. :))

5 ) Nokia BlackBerry Torch & '' Soappy ""! <3 hahah.  kau tayang laa ncet hebat macam mane pown kat aku. dgn penuh bangga aku keluar kan ncet nii. lalu berkata , '' jom buat experiment , kau baling ncet aku , aku baling ncet kau , kite tgk ncet sape yang rosak. '' ((: act , dahh '' soappy '' jadii camera nye , camner dye nak take own picture kann? ((: so , aku amekk darii gooooogle jew laa. ((: 


'' soappy '' aku colour ape entahh , nak kate purple macam biru. nak kate biru , macam purple. aku pown taktahu nak describe camner. hohoh. pegii laa carikk kat kedaii sana , ade lagii ke '' soappy '' , kalau ade pown semua yang 2nd hand , tak pown dahh ber - hand hand dahh. ((: maaf! walau ape jadii , aku takkan jual '' soappy '' yang menjadii peneman di kala susah senang. even , '' soappy '' nii kengkadang aku malas nak charge , tapii , aku still bawak berjalanjalan. hohoh. pelikk? takde laa sgt kann? pelik tu menarik. ((:
* psstt~ budak zaman sekarang mane nak pakai ncet gedabak besar macam nii. =='

KE - MASALAH - KAN.

'' segala kata cacian , yang telah engkau berikan , membuat ku rasa , kosongg kosongg kkoooosoooonnngggg '' Haha.  ape engt underground tak layan laguu Najwa Latippahh ke? puihh~ act , Mr. E yang memula duduk menyanyi sebelah aku lagu nii. well~ cara dye menyanyi teramat sgt laa pelikk. ==' ibarat lagu Aishiteru yang gagap boleh tukar jadii lagu yang semput. t(-.-t) dear kawan , apakah yang cuba kau lakukan terhadap aku? menjatuhkan aku? memijak kepala aku? atau membuat aku famous? ((: things yang aku share kat kau , bukan untuk kau share dengan semua orang. dapat , baca andd buang , faham? sorry~ aku terpaksa menghilang untuk beberapa ketika daripada korang. serabut hangg tahu takk? wweee~ nii nakk habaq maii , aku nii bukan laa orang Kedah. aku nii anak watan , Selangor. anak jatii , Bugis. dalam badan mengalir darah pahlawan. mungkin sebab aku terlalu ramai berkawan dengan orang Utara kot. abgg kett saya yang paling utama~ hehe. dye tacink dgn sy sebab haritu keluaqq tak rogerr dye. ^_^ dahh macam shinchan muka dye merajuk. lalala~ cuba hangg baca dari atas sampaii laa nii , hangg perasan ka dakk , aku dukk bercerita masalah aku sebenarnye. minggu depan exam woii~ study habukk jaa~ lepaqq lepaqq  lepaqq~ ((: sorry wan~ aku nii tak reti menipu. so , every text yang kau luahkan kat aku. aku suruh mia baca terus. so , im not defending mana mana pihakk. ((: btw , aku mmg suka bila kau sama kan aku dgn atok sedara kau. ==' ceritanya , mmg tak jadii ape laa kann? ehh , nak tahu takk , aku nii pendiam orangnya. aku tak reti dohh nak memekak bising bagaii. ohh yaa brader doo~ sorry~ tak follow kau pegii gigs event. ((: aku ade kenduri kat kampung nii haa. engt ,balik nii nak jumpe membe membe , tapii , masingmasing kat kolej. ok! aku salah pilih tarikh. nak jumpe siyah , dye bz jadii babysitter. ==' really miss you laa siyah. ((: larii darii masa silam , terus kejar masa depan. well~ kekal di engatan. but , siyezly , aku sekarang addict gila dengan lagu , KISAH HATI by ALYAH. mostly addict when it sing by MAA. ((: really appriciate bila dye bawak gitar turun. play this song for me , in front of me. well~ jaga hatii peminat kann? haha. my sister , Ella , dye dahh kahwin. sgt sgt simple. congrats! <3 '' tapii kini biila dewasa , ku mula sedar betapa mimpi , hanyalah suatu permainan '' ((: konflikasi jantung? faham atau tak? every words have two meaning , pesanan dari Mr. Kurakura. '' sudahh cukup sudahh , cukup sampai di sini saja '' prefer to be in my world alone. no one understand when im in my world. ((: fone always in silent mood a.k.a rest in peace. aku boleh edop tanpa fone. tapii , tak boleh hidup tanpa SonyWalkman. <3 wwwwaaaaahhhhh~ now playing ; KOSONG by NAJWA LATIPAHHH~ dahh 3kali ulang dahh nii. ape ke pelikk aku malam nii? ==' nii laa namenye MASALAH yang aku hadapi. tak dapat di gambar oleh perkataan. faham tak? dahh tahu tak faham , yang bantaii pii baca post berjelarr panjang nii pasaii paa? buang mase hangg jaa! :D 


being alone is the better way for me. ((:

something hunts my mind!

damn! need to be in my world back!

here you go Walkman. pleasee~ take me awayy~

yeayy! start the beats!

forever in this pathetic world. (:



KECELARUAN.

Lol! Title fancy gila. Macam byk sgt je problem sampai nak kecelaruan bagai. Haha a week with new housemate was great! The most awesome part is bergadohh dgn Intan. 24hours bgadoh btekak tanpa motif. Kengkadang saje jew carik pasal , asal aku dyam , dye start dulu. Bila dye dyam , aku plakk yg tak puas hatii. Haha lumrah duduk sebilik mmg mcam nii laa kann? Haha sabar jew laa wehh , aku mmg bsikap annoying sikit. Aku just dyam bila aku makan andd tdow jew. ((: baru kau tahu prangai sebenar aku kann Mas. Haha makin lame aku kat sini , makin ramai org yg aku kenal , org yg aku rapat. Haha ade yg hodoh , comel , lawa , sweet mcam mcam ohh. Agak merasa sedikit bangga bila dapat being friends dgn anak Kuswadinata. Alaa~ anak dye yg nama , Fatma tu. Hoho suare dye sedap gila wehh. Aku boleh ignore suare Ezzy andd focus dgr suare dye. Amazing! Haha aku nobatkan diri aku as fans dye. ((: hoho. Tak dohh , sbnrnye aku nak ctew pasal bnde lain , yang kat atas aku membebel mcam gila tu mukadimah jew. Lolz! Dear junior , i hate you! Haha bongok! Hangg nak angkut segala harta benda , hangg angkut laa. Tapii , takpayah sampai nak jahanamkan harta benda yang ada dalam rumah tu wahaii junior. Hangg tahu dakk , hangg dahh buat whole housemate bengang dgn hangg. Babe , paip air kot kau jahanamkan. Celah mane aku nak mandi bagai? Ok! Aku mmg ade laa solution utk masalah tu , sebab kat C-19-01 still takde org. Aku boleh naek mandi kat sana. Dahh senior lain , camnerr gilo? Pelaq sungguh hangg nii. Aku dahh laa kekeringan melanda , lagii hangg buat masalah. Nak cekau mana duit nye? Hangg nak support utk maintanance repair? Mmg dahh sah diorg charge double. Ke hangg nak suruh aku? Aku charge triple. Haha dear junior , please! Behave yourself ok? Terbang segala benda kat muka kau , aku tak tanggungjawab. Hantu naik kepala dohh dgn perangai hangg. -.-'

here is NOOR FATMA. ((:
aku biggest fans dye. ((:
hahah. kau comel. sumpah! aku tipu jew. :D

song.

part nii yang paling best akunak share. ((: 6 lagu yg aku minat gila babeng. lalala~ mungkin lagu yg aku dengar , akan menyakitkan mental korang. tapii , bagii aku , laguu nii laa yg membuat aku tidur lena di ulik mimpi yang indah. haha. tipu! aku dengar lagu nii , jadii energetic bukan lemah longlai laii laii~ maybe! :D

1) FC FIVE - DEEP COMA
    http://www.youtube.com/watch?v=6zvEAKoLL4s

2) LAST CHILD - DIARI DEPRESIKU
    http://www.youtube.com/watch?v=_IiBRdDk2bQ

3) THY REGIMENT - DON'T DISTURB MY LIFE
    http://www.youtube.com/watch?v=P9IkO6YYn4o

4) SWEET AS REVENGE - POTRET KEHAMPAAN
    http://www.youtube.com/watch?v=4wV_P1NL8Ns

5) THE OFFICIAL - ALAM FANTASI
    http://www.youtube.com/watch?v=dfA8roHY5No

6) MAYDAY PARADE - I SWEAR THIS TIME I MEANT IT
    http://www.youtube.com/watch?v=KN-uo02mxoQ

underground music jadii pilihan aku. sebab bila aku layan genre music macam nii. aku akan rase macam , aku kat dunia aku , denang diri aku. ONLY! takde org lain , even , tgh lepak kedai mamak. aku boleh ignore org keliling andd screamo gilagila. thanks Mr. E coz join screamo dgn aku. ((: ohh yaa guys , 7/7 nii ade gigs at Bangsi. brader Doo ajak aku mosh date dgn dye. <3 if aku rajin andd free , aku turun laa doodoodoodoo. hahaa.



fears or phobias.

malam nii , ohh tak , pagii nii , sebab skrg jam 0420. ((: baru balikk dari tgk bola. England VS France. eerr ==' seri plakk. bazir aku book flight , pegii tgk diorg. haihh laa Gerard. kau mmg suke bergurau dgn aku. haha. dahh jauh tersasar dari landasan tajuk. ok ok , pannggg~ kembali lahh kau ke dunia reality. lalala~ * sambil goyangkan badan macam ShinChan

SEVEN FEARS or PHOBIAS.

1 ) KEHILANGAN. tak kisah laa hilang ape pown. tapii , aku takot. yeahh! kunci aku hilang pown , aku bole jadii sasau. meroyan. selongkar semua beg , sampai carik dalam petii ais. motif? entahh , dahh aku rase , nak carik kat situ. aku carik laa. mungkin logic , ade tertinggal dalam peti ais. tapii , tak logic kalau tertinggal kat hostel. eerr ==' skrg baru aku sedar betapa tak logicnya , aku carik kunci yang hilang dekat rumah di cari kat hostel. faham tak? tak faham abaikann~ BM aku mmg teruk.

2 ) KESENANGAN. pelikk? takde laa sgt bagii aku. sebab kesenangan tu , bole memudaratkan aku. yepp , aku takot utk jadii SENANG. so , aku kene menyusahkan diri. life is not extreme enough if aku hidup dalam kesenangan. yess , family aku senang. adik aku , mak aku andd abg aku. aku tak cakap aku susah. aku senang , tapii , aku susah. susahkan nak faham?

3 ) PAST. paling menakutkan wehh. aku taknak dohh jatuh tersungkur tergolek terkapai , tapii , takde sape nak tolong. pandaipandai aku nak bangun berdiri selamatkan nyawa. boleh di katakan berlambak laa jugakk , aku mention , AKU MEMPUNYAI MASA SILAM YANG SANGAT GELAP. psstt~ takde laa sampai menggadai maruah diri kat jantan , mengandung anak luar nikah , pastu gugurkan. takde laa sampai conteng arang kat muka family siap lari rumah kawen senyapsenyap denagn jantan mane entah. ==' TERUK aku tak membabitkan orang lain.

4 ) BERCINTA. adakah memerlukan explanation? tak kot. korang pikir sendiri , bolehh? malas nak cite laa. sebab aku susah nak sayang , rindu bagai kat manusia. siyez dohh! HATI KERING.

5 ) JANJI. once bila words , promise. korang sebut kat aku. i'll take it as serious. sekali dua , takpe lagii. masuk kali ketiga. percaya aku kat kau , merudum jatuh mendadak sampai korang boleh di ibarat kan isytihar muflis. haambekk kau! macam aku , kalau dahh make it promise , macam mane susah pown , aku akan pegang jugak. tapii , ade jugak certain promise yang aku langgar atas sebab tertentu. biar laa DIA jew yang tahu.

6 ) FUTURE.  tengok jew aku macam nii. engt aku brani ke nak hadap mase depan aku? yepp , maybe aku dahh corakkan. tapii , boleh jadii ke masa depan aku dgn ape yg aku corakkan? haihh~ dengan ape cara sekali pown , aku tetap aku. aku try capai citacita aku. even , tak mampu utk pakai uniform ASKAR atau POLIS. jadii FORENSIC aku rasa , still ade kaitan dgn uniform. yepp , target. FORENSIC! permudahkan segala urus ku. aminnn~

7 ) ALLAH SWT. korang boleh kata , '' wehh , takut Allah , tapii , tudung tak pakai '' , '' konon~ tapii , kau buat jugak bendabenda jahat '' or '' poyo laa kau. setakat tulis jew. sembang lebihh laa luu ''. tteettt~ di hina , di maki , di jijik , di persendakan , bila orang macam aku nii , cakap pasal Tuhan. pasal Allah. btw , aku tak kisah pown korang nak cakap ape pown. sebab aku tahu Allah tu ada , sebab aku tahu Allah tu melihat , sebab aku tahu , Allah mendengar. sebab tu aku takot. perubahan aku tak drastic. certain org boleh nampak , but , most of them , tak nampak. aku tak kisah. sebab aku tahu , Allah Maha Adil. ((: hari ni , Dia bagii aku susah , Dia letak aku dekat bawah. esok lusa , siapa tahu , mungkin darjat aku lagii tggi dari korang.

UEFA EURO 2012 !


bola~ bola~ bola~
duduk rumah mmg semua game aku tgk laa. tapii , bile dahh balik hostel , pilihan utama GERMANY and ENGLAND. haha. so far , Germany VS Portugal ,Germany menang 1 : 0. wwweeee~ bersorak laa weyhh! haha. waiting for 12 Jun , game England plakk. dear Rooney , sila laa jgn mainmain. Handerson , please jaga elokelok. Gerrard + Cole , iloveyou. haha. GoodLuck! :D
NEW SEM , NEW HOPE , NEW SPIRIT!.


* i found you. then , i lost you. now , i got you back. soon , i'll losing you again. takpe. hope happy dgn keputusan tu ehh? haha. aku still macam nii jgk. :))

PASUKAN KADET BERSATU MALAYSIA ( DARAT )

org lain biasanya , tgh malam baru nak rindu bagai. aku? tgh hari nii , tibetibe rasa rindu gila dekat M16. wahh~ nii semua gara gara Cik Zarimi mengingatkan aku kejadian kat Tapah , lepas menembak sebab aku tak dapat score yang dye target utk aku. uuwwaaaa~


tapii , takpe laa. atleast , pkbm masihh tuff. lalala~ bile diorg makin tuff laa , bnde tu mengingatkan aku balikk zaman zaman aku jadii Kadet sampai jadii Koperal. 


haihh~ bukan senang nak pakai pangkat. kene berkawab dalam lumpur. berlari dari hutan ke hutan. meredah sungai ke sungai. panjat tembok. lalu bawah dawai. wahh~ aku rindu semua bendabenda extreme nii. 


pastu , dapat penghargaan. cam kat atas nii. dapat pakai baju nomb3 nii. merasa dohh pakai baju nii. engat senang ke? haha. sampai sekarang , aku jiwa aku dekat something like yang ade kaitan dgn uniform. sumpah rindu! baju loreng , kasut kasut , but besar mcDonald tu , berrey , semuanye. haihh~ andai saje laa ketinggian aku nii mencukupi utk masuk askar , mmg dah lame aku masuk dahh. 

baju nomb4 a.k.a baju pegii menoreh. ((:
miss this moment a lot.

see~ i've told you.
berkawad dalam sungaii.

andd also , dalam lumpur.
wahh~ rinduuuuuu.

eerr =='
yang nii kene denda sebenarnya.
sebab memekak tyme Stap andd Cik bg taklimat.

sapesape yang kenal aku , mmg aku susah nak merinduii moment yang dah lepas. like macam zaman sekolah. tapii , lepas Cik Zarimi mengingatkan balik. haihh~ rasa macam nak join bebudak nii pegii latihan pusat kat Tapah next week. Then , nak join skali kebangsaan kat Sungai Petani. wahhhh~  

TO ALL JUNIOR , WISH YOU BEST OF LUCK THERE! :D
TO MYSELF , I MUST BE ONE OF ATM/MINDEF/TDM SOON. <3