BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

boleh?

BUDAK ; kalau kau  di bg satu video cam , kau nak tgk masa lalu kau ke masa depan kau?

AKU ; kalau kau?
BUDAK ; aku nak tgk masa silam aku. masa aku happy dgn family aku. masa aku bersama dgn mak aku. best sangat!

aku rase , aku tak jawab soalan kau tu sbb aku dokk memangkah kau tyme tu. yg membuat kau macam nak nangis dahh masa tu. kesian~ Haha tu laa , nak mntk pendapat aku mmg kena tahan sikit laa babe. oke! aku rase , aku nak share jawapan aku kat sume org ( peerrgghh~ macam follower ramai je. )
kalau aku? aku nak tgk masa depan aku. masa silam aku dahh mmg suck! takpayah nak tgk balekk ( budakk scola aku jew tahu ). mmg laa kau kate best , dapat rasa mase zaman mak kau ade sume tu. tapi , aku nak tanye jugak laa kann? kau sggop kew tgk mak kau '' pegii '' lagi skali? like macam aku , mmg terang lagi bersuluh aku taknak. aku nak tgk masa depan aku , sama ade aku berjaya or tak? menyenangkan or menyusahkan? siapa yang support aku sepanjang masa? dari aku loser sampai aku jadi champion. aku nak jgk tahu sume tu. lagipun , buatpe nak tgk masa silam? bukan nye kita boleh ubah ape pon. benda dahh jadi , dahh tertulis , dahh save andd dahh send dahh pon. takpayah dokk fikir lagi. now , fkir mase depan , nak ke benda lame jadi balikk? tak! so , change! tak susah nak berubah kalau dtg dari diri sendiri. andd susah nak berubah kalau dipaksa andd ikut cakap org lain , agree? soon , kita akan besar , kita akan merasa semua benda , belajar jadi matang , belajar kenal dunia. that time , bru sedar , masa depan laa kita kena corak sebaik yg boleh. masa silam jadi kan teladan sudahh. tak pun , campakk lombong takpayah ingat , easy? Haha if you spend too much time studying the past, you will lose sight of the future. So learn from your past as you gaze on your future. Learn for your future. That’s the goal.

0 comments: