BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

raya~

tahun ni merupakan raya aku yang paling mengantok. betol weyhh , bukan mengantok yg di ertikan as boring , tapi , mmg mengantok yang mengantok laa. mane tak nye , dahh laa 3hari tak dapat tdow yang cukop. well~ aku budakk baekk , aku tahu tu Haha pagii raya , bangun terus capai fone , new msg , ' awak? ' , lock screen. waiting~ dapat respon yg amatt o.O'' ' nnti sweetheart awak ni text blik '. aku dahh macam , owhh! sweetheart aku? Haha continue my first raya journey , tidur sampai pukol 10 lebihh.  bangun pon sbb my mom yg meng-gegar-kan satu umahh , habis bertempiaran segala roh masuk dalam jasad Haha benda yang sama seperti dulu , shower  then amekk rendang + kuah kacang makan dgn nasi impit ;D tiada sesi bermaaf maafan di pagii raya andd sesi ibu bagi anak duit raya dalam family aku. setiap kali if aku nak balekk hostel aku salam andd mntk maaf at family bukan setakat raya je. futhermore , tiaptiap hari my mom bg duit raya , erti kate laen , harihari hari raya Haha oke! skip that part , terus pegii ke kubur.

KAWASAN PERKUBURAN RASA TAMBAHAN.
beraya ke rumah ; Sahmir Bin Alias , Shaharuddin Bin Alias , Alias Bin Ngah , Rapeah Binti ???

terjumpa plakk mike , nufa , kak ija , abg man , angah samad , mak , along mimi , fariel , syamin ( bukan aku ) andd amier. kitorang punye borakk macam tempat ni playground je ;D untuk mengelakkan gelakk yang lebihh bersepah , dgn cepat dann pantas aku blaa dari situ Haha balekk umahh , sesiap , terus kua balekk. heading too~
mendapat jemputan yang terhormat. ;))

perkarangan rumahh. * kau ade?

kaber hero , kaber zero ;D

nothing intersting pown. just makan makan makan sampai aku dahh tak laradd nakk makan. pembaziran terpakse berlaku , maaf!
family <3

my mom sanggup rampas makanan sbb nak amekk gambar ;D

dalm 6 o'clock macam tu , kitorang blaa balekk ke selangor dan pegii ke rumahh rumahh yang patot. andd suddenly , got text from aunty , wish selamat hari raya <3 <3 <3 oke! dahh takk mampu nak menaip , mate dahh bapakk kuyu dahh ni ==' may peace be upon you!

* raya kali ni , aku ade ' sweetheart ' , kau ade? ;D




Penat La Ku Nanti.

surat PLKN ; done!

tarikh lapor diri ; 11 Sept 2011.

macam harem~ tiga bulan weyhh? dahh kire satu sem. perghh~ mmg malas laa aku pegii. siyahh , kite tanggoh ekk? buatpe pegii kann? buang mase jew. mmg laa peluang tak sume org dapat kann? tapi , kalau dahh 5tahun aku stay kat Kuala Kubu Bharu. hutan kkb sume aku dahh terokai , sume aku dahh masukk. PLKN? KEM GEO KOSMO , oke! name depan dahh sedapp , best gyle~ macam jaoh kann tempatnye. padahal? meyhh aku continue name tempat tu , KEM PLKN GEO KOSMO , KUALA KUBU BHARU. stop! what? again? kalau pegii , 6 tahun , aku masihh di hutan yang same. tidakk laa weyhh. untung laa kau siyahh , dapat jugakk lua dari KKB kann? aku hampehh~ dahh , buang mase aku pikir pasal benda ni , keputusan muktamad , TANGGOH! Haha tggu lagi 3 tahun , baru aku pegii ekk PLKN? tu pown kalau kau wujud lagi laa Haha dahh , aku ngantok ni. semalam tidur pukol 4 : 00 a.m. pukol 8 : 00 a.m dahh bangun sbb ade hal sikit. done! cukop sampai situ. ape jadii lepas tu , malas nak taip. ( malas pown ade org sygs

boleh?

BUDAK ; kalau kau  di bg satu video cam , kau nak tgk masa lalu kau ke masa depan kau?

AKU ; kalau kau?
BUDAK ; aku nak tgk masa silam aku. masa aku happy dgn family aku. masa aku bersama dgn mak aku. best sangat!

aku rase , aku tak jawab soalan kau tu sbb aku dokk memangkah kau tyme tu. yg membuat kau macam nak nangis dahh masa tu. kesian~ Haha tu laa , nak mntk pendapat aku mmg kena tahan sikit laa babe. oke! aku rase , aku nak share jawapan aku kat sume org ( peerrgghh~ macam follower ramai je. )
kalau aku? aku nak tgk masa depan aku. masa silam aku dahh mmg suck! takpayah nak tgk balekk ( budakk scola aku jew tahu ). mmg laa kau kate best , dapat rasa mase zaman mak kau ade sume tu. tapi , aku nak tanye jugak laa kann? kau sggop kew tgk mak kau '' pegii '' lagi skali? like macam aku , mmg terang lagi bersuluh aku taknak. aku nak tgk masa depan aku , sama ade aku berjaya or tak? menyenangkan or menyusahkan? siapa yang support aku sepanjang masa? dari aku loser sampai aku jadi champion. aku nak jgk tahu sume tu. lagipun , buatpe nak tgk masa silam? bukan nye kita boleh ubah ape pon. benda dahh jadi , dahh tertulis , dahh save andd dahh send dahh pon. takpayah dokk fikir lagi. now , fkir mase depan , nak ke benda lame jadi balikk? tak! so , change! tak susah nak berubah kalau dtg dari diri sendiri. andd susah nak berubah kalau dipaksa andd ikut cakap org lain , agree? soon , kita akan besar , kita akan merasa semua benda , belajar jadi matang , belajar kenal dunia. that time , bru sedar , masa depan laa kita kena corak sebaik yg boleh. masa silam jadi kan teladan sudahh. tak pun , campakk lombong takpayah ingat , easy? Haha if you spend too much time studying the past, you will lose sight of the future. So learn from your past as you gaze on your future. Learn for your future. That’s the goal.

again~

aku suke kau. care kau , gaye kau , buat aku trsenyum. soalan kau yg maut , buat aku tergamam. aku suke sume pasal kau. bg aku , kau laa yg terakhir. kau buat peluang kedua aku makin bersinar. aku hargai kau teramat sangat. aku taknak kehilangan kau. pecayalah! macam mane aku takbole hilang kakdeena , macam tu laa aku tak bole kehilangan kau. aku sygs kau. aku tak tahu kenape aku jadi macamni =='


takpe , aku faham. dari care kau , gaye kau , seminggu kehidupan aku kat '' kampung '' , aku dapat tahu segala nya. aku dapat kenal macam macam benda. terima kasih sbb buat macamni. aku hargai sanadd! kau cakap dgn aku , kau oke jew dgn aku. kau happy dgn aku. konon jew sume kann? ppeerrgghh~ mule mule mmg perit jgk laa , bile dpt tahu yg kau sekadar BERDRAMA dgn aku. aku tahu , aku TAK BEST macam diorang. aku tahu , aku TAK HEBAT macam mereka. aku tahu , aku TAK SETARAF sume tu. 

aku dahh faham dahh sume nye sekarang ni. kau dahh ade life kau sendiri. kau dahh cukop happy. kau dahh takperlukan aku. kau dahh ade yg colourfulkan life kau. kau dahh ade sumenye , perfect! so , aku rase , aku patot blaa dari life kau. aku taknak sbb aku , kau jadi complicated plakk kann? takpe , aku pasrah! aku terima sume ni. 

salah aku sbb tak selami sampai ke dasar hati kau. salah aku sbb macam force kau meet aku. salah aku sbb muncul dalam life kau. salah aku sbb kacau kau dulu. salah aku sbb selalu sakedd kann hati kau. salah aku sbb buat benda yang kau tak suke. salah aku sbb konon nye aku tak bagi sepenuh perhatian kat kau. salah aku sbb bia kau rase bosan dgn aku. salah aku sbb buat kau rase pressure. salah aku sbb buat kau frust.

banyakkan salah aku? takpe takpe , aku pasrah je. jgn risau laa~ aku akan bg kau , life kau yg dulu. life before kau kenal aku. life mase kau bergembira dgn mereka tanpa aku. life mase kau bebas buat ape je tanpa aku. aku bagi kau kebebasan tu. tu yg kau nak kann? go~ aku? try to act cool~ like macam takde pape jadi. senang cakap , takpyah pikir pasal aku laa. 

kau jage diri baekbaek. pesan aku , nasihat aku selama ni , nak simpan , simpan laa. nak guna , guna laa. nak pakai , pakai laa. kalau taknak , pegii campakk lombong bg hanjing makan , oke? takpyah nak forward kat aku , bukan bg pape kesan pown. macam khai penah cakap , '' ape yg mien cakap , mien mesti buat kann? '' macam yg aku cakap , aku akan blaa dari lfe kau. maybe bukan secara mendadak , just slow andd steady. last 4 words for you , AKU KECEWA DENGAN KAU!

MAY PEACE BE UPON YOU.

Raya?

semua org dahh ada mood raya. radio dah berlambak lagu raya. kat tv dah mula merangkak rangkak masuk ctew pasal raya. iklan raya dahh  sane sini. promosi raya jgn d ckp laa. org ramai dahh berserabut shopping bagai. aku? hampehh~ takde pape yg menarik pown ==' slow poke gile. takde semangat , tibetibe down. org laen beriye nak shopping bgai , aku sekadar peneman diorg bershopping Haha taklawaklahweh! buat mase skrg , dahh 3 org aku teman kann. aku cube jgk mencari , kowt kowt ade yg aku minat , tapi , entah laa. sume same jew aku tgk , takde yg pelikk pown. for sure , levi's mesti ade tahun ni andd some adidas stuff. oke! duet aku hanye cukop utk blie benda tu jew , jgn mntk aku bliekan pape utk korang. andd more , aku menanti kepulangan  Upin a.k.a Siyah utk bershopping dgn dy , if berkesempatan laa Haha taklawaklahweh! 

kuah rojak utk budak rojak tak buat lagi. dahh jnjy nak bg kat dy ==' datangkan mood rajin , plz! kek coklat dahh bertimbun org tempah , barang hampehh~ satu pown tak blie lagi ==' 
no mood! no mood! no mood! kalau Dia ade kat sini kan best , boleh sakat Dia , ajak Dia merayap kew kann? Last , Siyah , sila pulang cepat! aku kat sini tak rindu langsung kat kau! ;((


KakDeena , org '' mmg '' langsung tak need akk skrg ==' but , siyez! i <3 this pic too. you look tall Hahahahahahahaha taklawaklahweh! ;p



moral of the game~

dua post pasal game , is enough for this moment. aku bukan nak promote game , diorang tak bayar aku pape pown. so , just wasting my tyme jew kowt promote lebihh lebihh Haha mata duitan! yeahh! ofcoz laa. nakk masokk toilet pown kene bayar bhaii~ nakk nakk kalau nak masok toilet kat KLCC , ade satu level tu , siap kene bayar RM2. ade kew org yg nak masokk? aku rase , tak kowt. much better pegii level laen laa dari sia sia hbis RM2 mcam tu jew. RM2 tu , bole blie mcam mcam , bole blie air 100++ owhh. Haha

bukan nak ctew pasal toilet , tapi , game. lot of people kate , game utk release stress , buang mase blaa blaa blaa. LIC?for me , game byk aja aku. siyez! tak tipu laa weyhh. ajar ape? game ajar aku , English. oke! mmg game ade byk version , tapi , korang penahh tgk game versi Melayu? Kebanyakkan , English. that the reason , aku pandai sikit English daripada Melayu. ( Ais tu ape? ) not that all , kengkadang , aku bole praktik kan , game yg aku maen dgn sejarah Malaysia. like mcam , protect Malaysia daripada kene jajah. kalau pertahanan tak mantooppp ,  mmg akan di jajah laa kann? pastu , buat aku terpikir , penting kesetiaan. like mcam second game in my post , tak payah kowt nak curang + khianat bagai. last last , jadi loser jgk. then , kepercayaan. like , HQ a.k.a base a.k.a empayar tu as myself , allies is friend andd enemy is enemy laa. should i trust my allies? oke! TAK! manusia skrg , lagi ramai yg nak jatuhkan kita daripada tegur kesilapan kita. takpecaya? oke! pegii ctew kat kawan kau , yang kau dgn ade bf/gf andd bf/gf kau curang. respon diorang ape? '' kau curang laa balekk '' , '' kau carikk jew laen ''. if korang tanye aku , '' let it be. kau yang pilih utk bersama dgn dy. gelajoh! '' atau '' kau bg jew dy kat budakk tu. HUKUM KARMA ''. mmg tak membangunkan lgsg. at least , korang kene tahu , membe sendiri sggop tgk kau sedihh , nangis bgai. last last , korang tgk , membe korang dgn ex korang , baek jew , tkde pape pown. korang pecye diorang lpas tu? susahkan? kalau musuh , aku pecaye diorang. sbb diorang buat aku sedar. nak nak jenis musuh yg straight to the point. at firsst , mmg baran laa. tapi , bile pikir balekk , dy berani tegur kesalahan korang. thats great! next is ,  jujur a.k.a honest. every people yang rapat dgn aku , diorang tahu aku jenis mcam mane. korang nak close up dgn aku , jujur jew yg aku mntk. aku tak mntk pown , G6 , Blackhawk , Battleship ,  Nuclear blaa blaa blaa. ramai budakk yg aku kenal , agakk tipis kejujuran nye. even kau cakap dgn aku , '' dahh hbis jujur dahh aku ctew kat kau '' ape korang engt aku pecye? payah laa weyhh. cube kalau sume pihak ade depan mate kau , bole kau ctew bnde yg same kat diorang depan aku? so , why dont , korang strating hari korang dgn penuh kejujuran. yerr , aku tahu , kengkadang , sakedd jujur tu. tapi , aku rase , much better sakedd sbb jujur. daripada sakedd sbb di tipu. sokong? last , korang penah terpikir , kenapa kengkadang budakk yg low performance , bile maen game , diorang lagi hebat dari korang? sbb daya pemikiran diorang lagi hebat dari korang. care diorang atur strategy , lagi up-to-date daripada korang. just diorang taktahu nak praktikkan dunie game tu kepada dunie realiti jew. maen game pown , bole dapat duit laa. masokk laa mane mane competition , like yang clalu aku join , diorang dapat RM5000. aku saguhati jew sbb aku tak hebat mane pown , masihh di awangan.mmg tak logic kann? maen game jew dapat RM5000. tapi , renungkan , kenapa diorang bole bg duet byk tu? its must be something special pasal game yg diorang tahu , korang taktahu , tapi , aku tahu sikit sikit.

so , stop thinking. budakk banyak maen game , takde mase depan. act , mase depan diorang lagi cerah , but , macam aku cakap , diorang taktahu nak praktikkan sume tu , dalam dunia reality. tak salah , kalau korang ajar diorang utk praktikkan sume tu. like macam WCS. dy excelent student spm batch aku. kat umahh dy maen game jew. takde study pown. dy penah cakap kat aku , '' you focus dalam class. macam you focus maen game. you nak menangkan? dalam class , you mesti nak menang jugakkan? menangKAP segala yg teacher ajar '' Inspirasi~

* takde kaitan 
kakak senior ; kenapa mien taknak jadi peguam? sbb pemikiran mien lain dari org lain.


V I C T O R Y ~ next?

2 hari tanpe henti aku maen game StrongholdCrusader ( jiwe kacau , tu yg layan game ). The Victory is mine. All mission has been done.


takde laa payah mane. apahal dulu aku maen macam susah gyle nak menang? ==' oke! even aku tahu cheat utk senang senang menang , aku tak gune pown. ape barang pakai cheat , tak remaja laa weyhh Haha oke! takde kaitan , tahu =='


di sebabkan , aku dahh habis maen game tu , membuat nafsu aku nak maen game lagi makin membuakk. next is ; Comand and Conquer ; Yuri's Revenge.

L.A.M.E! Haha LIC? kau tak suke , pegii panjat pokok nenas. aku sikit tak heran. botak , ade janggut , kepala wayar wayar adalah Yuri. Cooperate with Red Alert at first. But , dekatt dekatt nak ending , tak jadi nak ending sbb makhluk ni , betrayed all their allies. futher more , uncle Yuri ni , ade ilmu psychic. control mind org laen , bace pkir org. peerrgghhh~ kalau aku jadi dy , mmg aku bunuh diri laa weyhh. tak semakk kew kepalahotak dokk bace mind org laen =='


Fake! Albert Einstien laa konon nye prof tu , puuii~ tak seswai lgsg. dahh laa menglabah jew. tembakk tahu laa ==' but , aku suke character TANYA a.k.a pompuan tu laa. perrgghh~ dy mmg sharpshooter waa ckap luu. bile dy di promote sampai bintang tiga , lagi smart. just point laser , pastu MIG 3 bijik , dtg bommbb!!!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA


awekz comel , muke siyez , konon aku nak dgr cakap kau laa? choii~ blaa laa luu. dahh kene khianat , baru nak buat pendamai , balekk laa kau. oke! korang bole jumpe dy , bile korang choose utk jadi Red Alert. pompuan ni laa yg akan bagi hint andd tips kat korang. aku suke dgr dy ckap owhh. best! orang Russia cakap English. Hahahahhaha


aku tak tahu , ape niat aku screenshot tyme Yuri lunch pejadah name nye entahh kat base a.k.a HQ aku. tak pasal jahanam sume benda. kureng aja~ fyi , difficulty is ; HARD. if setakat easy , adikk dahh lenjan sampai habis dahh ==' memandangkan , game ni takde cheat. so , aku kena maen dgn penuh kejujuran. ape , engt hidup jew kene jujur? maen game pown kene jujur laa.Hahahahahaha


Stronghold Crusader.


dulu mase aku bawah umur , aku penahh maen game ni. then , senyap kejapp , sbb dahh jadi Lord. Haha now , tetibe macam teringin nak start playing this game. mmg ni game lame , tapi , sumpah! best bg aku laa. strategy kene smart owhh. then , kene perang perang andd bunoh Lord enemy. then , tawan kawasan diorang. dahh mcam penjajah. Haha

kita bakorr jew. Haha even bnde ni , NOT MY SCREEN SHOT ( LIC? ). but , strategy aku , lebihh kurang macam ni laa. bayangkan , betapa kepuasan tu dapat di rasai , bila berjaya destroy fortress enemy. pastu , segala makanan , senjata andd civilian jadi hakk kita. Hahahahahahaha

smart! mmg zaman skrg tak macam ni , zaman skrg sume pakay nuclear , m16 , revolve , silencer , ak-14 or else bazooka macam game RED ALERT or COMAND & CONQUER ( oke! game ni pown aku layan jgk ) tp , perang zaman moden , takde bahbi terbang ( dalam pic tu , lembu. bahbi takde pown ) , diorg takde askar naek kuda , swordman yg slow poke Haha oke! iheartStrongholdCrusader!

Bazaar~

first tyme , aku jejak kaki kat bazar sini. aku pown pelikk every each bazar yg aku pegii , mecty hujan lpas tu. mmg kecoh laa , kalahh danau , kat wangsa pown tak ramai macam kat sini. siyez! best gyle~ tgh jenjalan , nampak Mirul dgn Maria , Maria lambai aku , Mirul hoii aku ;D together lg korang ekk? bgos~ takpayah gedikkz nak gadohh bgai , aku campakk korang berdua sat g. pastu , merayau rayau. aku nampak DIA. berbaju coklat , masihh berjalan sorang diri , berbadan takk brape nak tuff. oke! first sight , terus attract aku utk terus tgk dy sambil berpikir . '' aku macam kenal dy ni ''. second sight , '' owhh , kenal! '' aku tgk dy terus je jalan , maybe tak prasan aku kowt coz dy tgh melihat juadah juadah kat tepi , yg aku just melilau jew. mmg aku nak tegur dy , tp , entahh laa. aku mcam just let it be. since peristiwa patah sim tu , tadii baru aku ternampak dy.

oke! kau tahu tk? yg aku nak lepakk dgn kau macam dlu lagi! aku nak gadohh dgn kau pasal teh o dgn milo ice. aku nak tgk bola dgn kau. aku nak '' candle lite dinner '' dgn kau. even just a moment aku dgn kau. aku terase owhh. aku tak desprate , aku just teringat benda benda tu balekk. aku nak buat sume tu dgn kau balekk. entahh laa~ aku engt lagi , permintaan kau , '' kalau kita jumpa lagi pasni , can i meet your mom? andd can you come with me , meet '' our '' parent? '' that tyme , aku hanye mampu gelakk andd change the topic. yeahh! tu sume nye , KALAU! remind KALAU! 
tu laa , dulu dy nak tahu umahh kau , kau taknak tunjok. kau suruhh dy carikk sndiri. skrg? kau yg dokk teringat dy memanjang. kenangan jew sume tu , sampai bile kau nak tggu '' KALAU '' kau tu? tu pown kalau '' KALAU '' kau tu jadi nyata laa. ITS JUST , '' KALAU ''!!!

12 / 8 / 2011 , Friday

bila dahh duduk umahh , mmg BOSAN laa kann? so , aku trpikir kua merayau. aku mmg suke melepakk sorang sorang ==' around 3  camtu , dapat call.

SOMEONE ; gerakk mid , jom?
AKU ; otw nak ke sane laa.

just planing camtu jew. tak expect lgsg mmg terjumpe dy kat situ. wahh~ oke! jakun btakk gyle! LIC? first tyme , meet up dy kat '' lua kawasan ''. selalu nye , lepakk kat tempat same yg aku dahh jemu gyle ( riakk! ). benda betol owhh , balekk balek bnde yg same , takde perubahan lgsg. back to the basic laa bhaii~ oke! dahh meet dy , kitorang jalan , merayau , mengyle , meng meng meng~ HAHA soon~ aku cakap , jom looking for a dress. then , segala kedai dy bawakk aku masokk , COTTON ON , ROMP , GEB , ICE - DRESS ME , NICHII , SALABIANCA , THE MOD HOUSE , TANGOO~ oke! enough~ aku dahh serabot tgk segala bnde yg dy tunjokk andd suggest utk aku =='

SOMEONE ; masokk PDI kejapp , bole?
AKU ; pegii laa.

dy punye pilihh baju , about an hour jgk laa. oke! '' nasib baek aku sygs dy '' HAHA dahh pilih , nak try plakk. then , mntk suggestion aku. first shirt , purple - oke! nice~. second shirt , black - tak sesuai~ amekk pattern laen. andd last , pink kowt - oke! sweet. then , dy try laa , black shirt pattern laen plakk - much better! counter , bayar~ RM**. dy nmpk plakk some shirt , '' cube pakay baju mcam ni lepas ni '' , mengarot! andd dy nmpk plakk blouse , '' tak pown , yg ni ''. dahh dahh , nak carikk laen , laen plakk yg d blie ==' go up again , TANGOO. '' pilih laa '' aku punye pilih kann , just like tgk , pegang andd oke! dahh pilih dahh~ dress for aunty. kejadian dalam shop yg aku tak lupe kann , buat aku tergamam seketika ( poyo !) then , buy that dress , RM**. nakk dekatt , 7 o'clock. balikk laa. singgah sat , aku blie air sbb dy pakse. andd berebut nak bayar. aku mmenang laa babe! ;p tak tahan , dy siap warning cashier tu , '' you suppose to take this money. ''   then , blaa~ HAHA bapakk ahh!

SUMPAH! aku '' serikk '' kua dgn kau. laen kalii , aku bawakk kau , buat pilih barang lagi , oke? thankz for the memories. like when you tell everybody about us. ( bangge! )